Hittade skrot i huset – blev bil för 10 miljoner

Hittade skrot i huset – blev bil för 10 miljoner

Vi är många som kanske sparar på lite för många saker i livet. Reservdelar till bilar till exempel. Och tack vare Stuart Wallace lär vi fortsätta med det.

Engelskaläraren Stuart Wallace bodde i London och hans hus var fullt av gamla delar till en sönderplockad Bentley. Delarna hade han köpt under sin studietid för ungefär 3 600 kronor.

 

Bildelar överallt i huset

Skräpigt? Kanske. Skräp? Aldrig i livet. När Stuart Wallace dog valde hans dotter Bea Wallace-Hartstone att ta reda på om det gick att bygga ihop bilen.

– Det ringde en trevlig dam och förklarade att det fanns en gammal Bentley i huset som skulle säljas. Hon var inte säker på att den var komplett, eftersom det var delar utspridda över hela huset. Jag hoppade i bilen och körde dit – och redan i hallen fanns ett cylinderblock. I trappan såg jag en koppling – det fanns delar överallt, säger William Medcalf, ägare till Medcalf collection som renoverar och handlar med gamla bilar, till Telegraph.

 

Sällsynt Bentley

Bilen visade sig vara en Bentley från 1928, en bil som endast tillverkades i åtta exemplar.

Det var inte helt lätt att sätta ihop bilen. Vissa delar låg i oljefyllda glasburkar, andra under en gammal presenning. Ja, några hittades till och med under Stuart Wallaces säng.

Medcalf köpte delarna av dödsboet för en ordentlig summa, men det är en bra investering. Ett liknande objekt har tidigare sålts på auktion för 10 miljoner kronor.

Uppdaterad: Juni 09, 2022