10 klantiga bilägare – så förstörde de sina bilar

10 klantiga bilägare – så förstörde de sina bilar

1. Tvättade med grov disksvamp

Lånar du en bil är det snällt att lämna tillbaka den nytvättad. Så tänkte nog kvinnan i Uppsala innan hon gav sig på den lånade bilen med ljummet vatten, diskmedel och en disksvamp. På grund av den rejält smutsiga lacken bestämde hon sig för att använda den gröna, grova sidan av disksvampen. Resultatet: halva bilen blev repad. Motorhuven fick lackas om och resten behövde rubbing och maskinpolering.

 

2. Hällde glykol i motoroljan

I en Gör-det-själv-hall i Sollentuna stod en stressad kille med nyinköpt motorolja samt glykol. Ett felval senare så hälldes glykolen där motoroljan egentligen skulle ner… Det var å andra sidan inte långt till verkstaden, några meter bort, där de sedan fick rengöra motorn.

 

3. Cab förstörd av galge

Vi är många som hängt kläder i galgar i bilen, utan problem. Men Mercedesägaren som gjorde det i sin cab, och sedan fällde taket, ångrade sig nog. Galgen trasslade in sig i takmekaniken och skadan blev så allvarlig att försäkringsbolaget RAA Insurance tvingades lösa in hela bilen.

 

4. Tidvattnet åt upp strandparkering

På vissa stränder i Danmark får du köra bil och två glada svenskar parkerade sin pickup på stranden. De glömde dock bort tidvattnet, och när de sedan i panik försökte ta sig in i bilen vattenfylldes den. En snäll dansk med bogserlina och fyrhjulsdrift hjälpte de blöta svenskarna att ta sig loss.

 

5. En BMW som brann

Att göra en burnout i en BMW kan tyckas vara frestande och med storpublik satsade den här killen allt. Problemet var att röken inte kom från däcken utan från kopplingen som till slut gav upp och brann. Coolt?

 

6. Färgburk i lyxbil…

I Australien tyckte någon att det var en bra idé att frakta en halvfull burk med vit färg, i sin Maserati. När han sedan fick väja för en hund satt färgburken inte kvar på sin plats. Inte locket heller. Lyxbilens inredning fick sedan en rätt tydlig ”uppgradering”.

 

7. Kylaren fylldes med vatten – på vintern

En glad renoveringsamatör i Västsverige skulle fixa till en gammal Mercedes. Steg ett var att byta kylare, och han fyllde den sedan med vatten. Antagligen skulle han fylla på med glykol senare – men det glömde han. Och naturligtvis kom sen vintern varpå motorn frös sönder.

 

8. Bromsolja i stället för spolarvätska – av ”svärmor”

På ett svenskt bilforum har en kille berättat om hur hela systemet för spolarvätska i hans bil fyllts av bromsolja. Tydligen hade hans ”svärmor” stått för påfyllningsmisstaget.

 

9. Pizzafett i ny, ljus bilklädsel

När ens föräldrar köpt en ny Volkswagen är det nog ingen idé att ställa kartonger med pizza direkt på den ljusa bilklädseln. Det har en ung kille lärt sig den hårda vägen – fettet från pizzan gick rakt igenom kartongen och ner i sätet. Rekonditionering på den nya bilen blev ett måste.

 

10. Felkopplat batteri brände styrbox

Sista punkten på den här listan är nog något som många av oss är lite rädda för att göra – koppla batteriet fel. Så här gör du: Röda kabelns klämma till pluspolen på batteriet som ska ge ström. Koppla sedan den andra klämman på den röda kabeln till pluspolen på det batteri som ska få ström. Sedan tar du den återstående kabeln och kopplar den ena klämman till minuspolen på det batteri som ska ge ström. Den sista klämman kopplar du därefter till någon olackerad karossdel på bilen som ska få ström.

Kopplar du fel kan en styrbox brännas, vilket hände en bilägare i Göteborg. Och nu ska bilen tydligen skrotas.

 

Källa: alltombilar.se

Inlagd: December 14, 2015