Packa bilen rätt - Med takbox från Mekonomen

Bli en mästare på att packa för skidresan - här får du tipsen

Tänk så härligt, snart sitter du i bilen på väg till sportlovsäventyret. Det är bara lastningen av packningen kvar och om du följer vår guide så kommer det att kännas lika smidigt som att swisha ner för backarna. Vi önskar dig en underbar skidresa!


I BILEN

Det är alltid skönt att slippa att ha skidutrustningen inne i bilen, men allt går. Utnyttja funktioner som en eventuell genomlastningslucka eller ett delbart baksäte. Tänk också på att all last kan bli farlig om olyckan är framme, vid en kollision blir skidor, snowboards, pjäxor och hjälmar livsfarliga projektiler som kan skada förare och passagerare. Surra därför alltid packningen noga, använd lastöglorna om det finns.

 

PÅ TAKRÄCKET

Ett bra takräcke ger dig helt nya möjligheter i ditt billiv. Till exempel öppnar det för att ta del av de många smarta lasttillbehör som kommit fram under de senaste åren. 

Det går utmärkt att transportera skidor och snowboards direkt på sitt takräcke, men det är en bra idé att ha utrustningen i fodral. Dels för att det kan vara rätt smutsigt ute på vägarna under vintern men framför allt av säkerhetsskäl. Ett par slalomskidor som lossnar från ett takräcke kan vålla stor skada. Se till att surra fast allt ordentligt. 

 

I SKIDHÅLLARE

Det finns speciella skidhållare som är konstruerade för att sitta på takräcket. Vi på Mekonomen har smidiga system som är enkla både att montera och använda. Här sitter alla typer av skidor och snowboards säkert i alla lägen. De är dessutom låsbara så att du kan stanna och fika längs vägen utan att någon stjäl skidorna.

 

I TAKBOXEN

En takbox är det smartaste sättet att skapa mer lastutrymme i din bil och är kanske det allra smidigaste sättet att få med sin sportlovspackning utan att behöva trängas inne i bilen. Det har blivit väldigt populärt att använda takboxen året om till olika typer av vardagsäventyr vilket gör den till en riktigt bra investering. Tänk igenom vad du vill ha plats med innan du köper en, det finns många typer av takboxar i olika storlekar. Är det bara skidor du ska använda den till? Då kanske en slimmad takbox räcker bra. Vill du också ha packning som pjäxor, matkassar och väskor i boxen? Då finns det betydligt rymligare att välja på – de största sväljer över 600 liter packning. 

 

Hos oss på Mekonomen finns allt du behöver för din bilresa, så sväng inom någon av våra butiker, så hjälper vi dig att hitta rätt tillbehör till just din bil.

 

Uppdaterad: Maj 14, 2024