Go camping! Här är 10 härliga resmål i Sverige

Gustavsvik, Örebro

Äventyrsbad och Sveriges längsta vattenrutschbanor – det här är ett paradis för barnfamiljerna. Även äldre besökare hittar något trevligt att göra, till exempel finns här en fin relaxavdelning och i närheten kan man spela golf.

 

Lysingsbadet, Västervik

Västervik är ju känt för sin visfestival, men det finns mycket mer att uppleva här.

Lysingsbadet är givet om du är ute efter sol och bad med barnen. Här finns olika lekmiljöer, upplevelsebad och möjlighet att se vilda djur.

 

Pite Havsbad, Piteå

En läcker camping som ligger vid en kilometerlång sandstrand – bara tio mil från polcirkeln. Det borgar för exotiska sommarkvällar. På Pite Havsbad finns flera restauranger, tivoli och äventyrsbad.

 

Kneippbyn Resort, Visby

Kneippbyn, som ligger lite söder om Visby, erbjuder många olika övernattningsmöjligheter. Husvagn, husbil, stugor, hotell – eller så kan man hyra en villavagn. På området finns ett sommarland där barnen bland annat kan hälsa på i Pippis Villa Villekulla.

 

Böda Sand, Öland

Sveriges längsta strand och långgrunt vatten – det är lätt att förstå varför Böda Sand har blivit så populärt. Förutom strandliv erbjuder campingen också affärer, after beach och en scen där välkända artister uppträder.

 

Apelviken, Varberg

Apelviken är en plats för dig som gillar vatten. Förutom vanligt strandliv kan man här ägna sig åt många olika aktiviteter som till exempel vindsurfing och vattengympa. Campingen ligger nära stan där det finns många mysiga restauranger.

 

Byske Havsbad, Skellefteå

Det här är en av Norrlandskustens riktiga pärlor. Byske Havsbad erbjuder massor av aktiviteter för besökare i alla åldrar, bland annat finns ett poolområde och äventyrsgolf. Ett stort beach party anordnas också varje år för den som är festsugen.

 

Hafsten Resort och Camping, Uddevalla

Vackert belägen på en halvö med fin havsutsikt är det här en camping väl värd ett besök. Har du tröttnat på husvagnen? Inga problem. Här an du hyra ett trätält och få lite äkta vildmarkskänsla. Här erbjuds också bastu, kanotpaddling och körning med fyrhjulingar.

 

Årjäng Camping och Stugor, Sommarvik

Ack Värmland du sköna! På solsluttningen ned mot sjön Västra Silen i det natursköna sydvästra Värmland ligger denna pärla. Förutom naturupplevelsen finns här pooler, minigolf och flera olika lekplatser.

 

Kronocamping, Lidköping

Vackert belägen vid Vänern ligger Kronocamping. Här finns många olika aktiviteter som till exempel äventyrsgolf, bassänger och bastu med relaxavdelning. I närheten finns mycket att både se och göra, några exempel är Läckö slott, Rörstrandsmuséet och Skara Sommarland.

Inlagd: Juli 10, 2017