Så räddar kylboxen din semester

Så räddar kylboxen din semester

Komfort och bekvämlighet är viktigt under semestern – vilket inkluderar kall dryck och fräscha råvaror till grillen, stranden eller picknicken. Men under sommarens heta strålar kan ölen bli ljummen och glassen smälta, vilket inte är någon succé. Då kan kylboxen vara räddaren i nöden.

– Det är nu på semestern som de går åt som mest. Så nu är det perfekt att skaffa en kylbox, säger Johan Fornell, butiksförsäljare på Mekonomen i Hässleholm.

 

Frakta maten

Sommaren medför inte bara vackert väder – utan även festligheter. Det kanske vankas stor släktträff, bröllop eller grillfest där du behöver frakta en del råvaror och livsmedel i bilen, då är det väldigt viktigt att maten inte blir förstörd. Den elektriska kylboxen är då helt oumbärlig.

– De är jättesmidiga. Jag kan rekommendera den elektriska kylboxen från Carwise som vi har. Den kan du koppla in både till bilen eller vanligt vägguttag hemma. Vi har också olika volymer på dem, antingen 24 eller 40 liter, säger Johan Fornell.

– Den funkar perfekt till stranden också, fast då utan ström så klart. Det är bara att man kopplar ihop kablarna, och så finns det en liten behållare där du kan lägga kablarna i så de inte kommer i kontakt med stranden.

OBS! Har du en eldriven kylbox – glöm inte att koppla ur den när ni stannar. Annars kan boxen ta slut på bilbatteriet.

 

Packa med kylklampar

Ska du ut på långfärd där du inte har tillgång till el? Behöver du ha med dig en hel del råvaror? Då bör du packa ner maten, tillsammans med kylklampar, i en vanlig kylbox. Kylboxen fungerar som en isolering mot temperaturen och kan hålla värme lika bra som kyla.

 

Smidig kylväska

När du väl är ute i sommarstugan eller på campingplatsen kanske du vill ta en cykeltur eller bara gå iväg en liten bit för en mysig picknick. Då vill du nog inte släpa på någon tyngre kylbox. En liten och smidig kylväska är då väldigt praktisk att ha, den passar bra om du ska förvara mat i några timmar. Komplettera gärna med kylklampar.

– Vi säljer jättemånga av dem. Du kan ha med dig lite PET-flaskor och mat – vi har olika stora till olika behov. Du kan ha med kylväskan på bilresan, båten eller ut till stranden, säger Johan Fornell.

 

Se alla våra kylboxar här

johan_fornell1 Johan Fornell Bor: Kristianstad. Gör: Butiksförsäljare Mekonomen Hässleholm.
Uppdaterad: November 30, 2023