Undersökning: Så många pratar med sina bilar

Undersökning: Så många pratar med sina bilar

 

Många gör sina bilar mer personliga genom att ge dem ett namn. Enligt en undersökning från Novus uppger var femte person att de har döpt sina bilar. Oftast får fordonen ett personnamn, vanligt är också att välja ett namn som har någon koppling till registreringsskylten. Enligt undersökningen är de två vanligaste namnen Pärlan och Bettan.

 

Bilen – en samtalspartner

Undersökningen visar också att nästan var fjärde person pratar med sina bilar, bland kvinnor är siffran ännu högre – här anger var tredje att bilen är en samtalspartner. Det vanligaste samtalsämnet är trafiken och ofta är det vädret eller utsikten som avhandlas. Det är också vanligt med lite djupare ämnen som livet och olika typer av problem. Det är nog inte heller ovanligt med att en och annan hemlighet yttras i kupén, 35 procent uppger nämligen inte vad de pratar med bilen om.

 

Förknippar bilen med frihet

För många av deltagarna i undersökningen symboliserar bilen frihet, hela 44 procent förknippar bilen med den känslan och 30 procent känner glädje när de tänker på sitt fordon. Allt är dock inte positivt, 3 procent kopplar ihop bilen med nervositet och 2 procent tycker att den är ett irritationsmoment.

 

 

 

Populäraste namnen – det heter våra bilar Pärlan Bettan Silverpilen Turbo Faran Det pratar vi om med våra bilar Trafiken Livet Problem Vädret Utsikten
Inlagd: Maj 24, 2017