Vilken superhelg för Mekonomerna!

I slutet på april hade Mekonomen Superhelg runt om i Sverige. Mekonomens kunder och medlemmar var välkomna till sin Mekonomenbutik och kunde handla med 25 procent rabatt på allt. Det var många butiker som hade aktiviteter och evenemang för både stora och små, en butik som stod ut var Mekonomens butik på Backaplan i Göteborg. Alexander Markai är platschef på Mekonomen Backaplan och berättar om superhelgen.
 

Vilken vara såldes det mest av?

– Den vara som såldes mest var avfettningsmedlet 6X-UMA1, sammanlagt sålde vi 27 st. Andra produkter som också sålde bra var Bromsvätska från Castrol 4 L, Plasti Dip mattsvart sprayfärg och Sonax fälgrengöring.
 

Vet ni hur många som besökte er under Superhelgen?

– Vi hade ca 730 köp som genomfördes. Exakt hur många som besökte oss är oklart.
 

Vilka aktiviteter hade ni på plats?

– Vi hade säljare från Meguiars och Hagmans som kunde berätta om produkterna och svara på kundernas frågor.
 

Marknadsförde ni er på något speciellt sätt?

– Utöver den nationella marknadsföringen så skrev jag i Meguiars facebookgrupp, en grupp för personer som gillar bilar och prata bilvård, att vi hade superhelg och att säljare från Meguiars skulle vara på plats för att svara på allas frågor. Det gav resultat, Meguiars hade totalt 5 varor på topp 10 av mest sålda produkter under helgen.
 

Hur var reaktionerna från de på plats?

– Kunderna tyckte det var väldigt mycket folk men att det var värt att stå i kö för att få bra produkter till bra priser. Många tyckte att vi skulle köra detta koncept oftare.
 

Tog ni några bilder under Superhelgen?

– Jag har tyvärr inga bilder från superhelgen, det fanns inte tid för det. Men vi tog en bild på oss som jobbade under helgen. Ordningen från vänster på bilden är Linus Brandt, Pia Holmgren, Alexander Markai, Johnny Högberg.

Inlagd: Maj 24, 2017