Våra glastjänster

Laga ditt stenskott, eller byt din vindruta och kör säkert på vägen.

 

Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du får alltid en fackmannamässig garanti på samtliga glastjänster hos oss.

En prisvärd felsökning av din AC

Förebygger högre reparationskostnader

Ökar livslängden på din AC

Har du fått ett stenskott? 

Då rekommenderar vi att du lagar den snarast möjligt. Ett stenskott kan snabbt förvandlas till en spricka vilket leder till ett byte av vindrutan. Ett stenskott på din vindruta kan orsaka ett försämrat synfält under körning och bli en säkerhetsrisk.

Alla stenskott går inte att laga, men ju tidigare du kommer in till oss – desto större chans att vi kan laga rutan åt dig. Efter en skadebesiktning hos oss rådgör vi med dig om vilka åtgärder vi anser vara nödvändiga på just ditt fordon. Vi försöker alltid laga skadade vindrutor innan vi tar beslut att byta ut dem.

 


Har vindrutan spruckit? 

En sprucken vindruta kan tyvärr inte repareras och måste bytas ut. Våra glastekniker står redo att rådgöra med dig utifall att du är osäker på vad som gäller. 

Vi rekommenderar att du snarast möjligt byter vindruta om du fått en spricka i den. Det kan vara trafikfarligt att köra med sprucken vindruta.

 


Våra utbildade verkstäder

Våra verkstäder genomgår omfattande utbildningar för att få hantera bilglas och har samtliga verktyg som krävs vid en stenskottslagning eller ett glasbyte. Idag kan inte alla verkstäder ta emot glasarbeten men vi strävar efter att utbilda alla våra verkstäder för att kunna hjälpa dig att ännu snabbare laga stenskottet i tid och därmed minimera risken för ett byte av vindrutan. Klicka på knappen nedan för att hitta en utbildad verkstad nära dig

 

Tips!

Visste du att 80% av alla stenskott sker i samband med påfart på motorväg? Genom att öka avståndet till bilen framför minskar du risken att drabbas. Ta också för vana att alltid ha genomskinlig tejp eller stenskottsplåster med dig i bilen. Om olyckan är framme sätter du en bit tejp eller plåster på stenskottet för att förhindra att mer väta och smuts samlas i stenskottet.

Vad kostar det ?

De flesta fordonsförsäkringar omfattar stenskottslagning och rutbyte om oturen skulle vara framme. Självrisken varierar beroende på försäkringsbolag och försäkring. Vi informerar alltid om nivån på självrisken vid varje bokningstillfälle. Skulle din försäkring inte omfatta glasreparation får du såklart en offert av oss.


Så här går det till

Stenskottsreparation

– Slipning av skadan och iläggning av ett lim. Skadan går oftast knappt att se efter en lyckad reparation. 

Rutbyte

– Byte av vind- bak- eller sidoruta. Ett måste vid en spricka eller ett slitage som gör att synfältet försämras.

Adas-Kalibrering

– Dagens bilar har ofta en sensor eller en kamera i vindrutan som hjälper föraren under körning. Dessa måste kalibreras efter ett byte. 

Stenskottsplåster

– Ett plåster att sätta på stenskottet omedelbart efter att skadan skett, hindrar smuts och fukt att tränga in i skadan. Finns att hämta hos många av våra verkstäder, men en bit genomskinlig tejp fungerar lika bra. Vad kostar det att göra en AC-service?

När du bokar AC-service med ditt registreringsnummer på Mekonomen.se får du direkt reda på ditt pris.

Din AC gör nytta även på vintern

En AC tar bort fukt som utsöndras av snö och is under vintern.
Genom att ha AC:n på även i vintertid håller du luften torr och slipper imma på vindrutan.

Om du startar en defroster-funktion på bilen aktiveras automatiskt din AC. En elektronisk klimatanläggning fungerar endast om AC-systemet även gör det.

 

Luktar det illa när du sätter på din AC?

Om du haft systemet avstängt en tid, till exempel på vintern, kan det uppstå en dålig lukt när du startar din AC. Detta beror på att fukt och smuts har samlats runt förångaren. Efter ett tag bildar de bakterier som kan avge en ofräsch lukt. Genom att löpande byta kupéfilter minskar du risken med att smuts lägger sig runt förångaren.


Våra andra tjänster