Batteritest med kontroll av laddningssystemet

Ta pulsen på ditt 12 volt batteri och bilens laddningssystem

Varför ska du boka batteritest hos Mekonomen?

Utan ett starkt batteri kan bilen inte starta

Vi testar hela laddsystemet

Fast lågt pris på 250 kr

Testa om ditt bilbatteri är i perfekt skick

”Om motorn är bilens hjärta är batteriet dess pacemaker”. Så har en klok mekaniker på Mekonomen uttryckt värdet av att hålla batteriet i bra skick. Hos oss kan du testa ditt bilbatteri och hela laddningssystem till ett lågt fast pris.

Om du vill vara säker på att bilen ska starta tryggt varje dag måste du ha ett fungerande batteri. Boka ett batteritest* så vet du precis vilken kapacitet ditt bilbatteri har.

Vi går igenom hela laddningssystemet.

På Mekonomen testar vi inte bara batteriet, vi går igenom laddningssystemet. Vi kollar även hur bra bilens batteri återhämtar sig. Allt till ett fast pris på 250 kronor inkl. moms.

Hur lång tid tar ett batteritest*?

Testet går fort, det utförts medan du väntar. Dessutom får du en utförlig rapport med alla åtgärder och vilken kapacitet batteriet har. Ett batteritest* utan kontroll av laddningssystemet kan även våra butiker utföra.

Batteriet behöver mer omsorg under vintern

Det är viktigt att underhålla batteriet året om. Men under årets kallaste månader slits batteriet mer.  Framförallt är det viktigt att ofta ladda batteriet om du inte kör regelbundet.

BOKA BATTERITEST* HÄR

Vad ingår i ett batteritest?

  • Test av bilbatteri upp till 12 volt
  • Kontroll av laddningssystemet
  • Test av batteriets återhämtningsförmåga

Vad kostar ett batteritest?

Hos Mekonomen erbjuder vi ett bilbatteritest upp till 12 volt samt kontroll av laddningssystemet, till ett fast lågt pris.


Kostnadsfritt batteritest

Vi testar även ert 12 volt batteri utan extra kontroller, kostnadsfritt.
Besök er lokala butik eller verkstad som hjälper dem er direkt.

HITTA ER BUTIK/VERKSTAD

Tilläggstjänster

  • Batteribyte
  • Felsökning

Testa alltid batteriet om du är osäker

När du kör regelbundet får du sällan problem med batteriet. Om du kör många korta sträckor finns det en risk att batteriet laddas ur, särskilt under årets kalla månader. På Mekonomen har vi ett stort urval av batteriladdare, som gör att du slipper bli ståendes vid vägkanten. Om ditt batteri laddas ur är det viktigt att du får reda på anledningen. Boka i så fall ett batteritest!

BOKA BATTERITEST HOS MEKONOMEN

Kontrollera att ett urladdat batteri inte betyder större fel

Att uppleva hur bilen inte startar en morgon är ingen rolig upplevelse. Du behöver aldrig råka ut för det om du löpande testar ditt bilbatteri. Beroende på batteriets ålder kan det finnas andra faktorer som påverkar. Vid återkommande urladdningar är det viktigt att göra en felsökning. Det hjälper vi dig med!

BOKA FELSÖKNING HOS MEKONOMEN

Med en assistansförsäkring får du hjälp om batteriet dör

När du servar din bil hos Mekonomen ingår ett års assistansförsäkring. Om du skulle få motorstopp eller blir stående på grund av ett urladdat batteri får du hjälp. Om vi inte kan få igång batteriet på plats får du transport av bärgare till närmaste Mekonomen-verkstad.

BOKA SERVICE HOS MEKONOMEN

Våra andra tjänster

Batteribyte

Läs mer om batteribyte

Felsökning

Läs mer om felsökning

Hämta & lämna-service

Läs mer om Hämta & Lämna-service