Batteribyte

Om du märker att det blir allt svårare att starta bilen är det läge att byta batteriet.

Varför ska du byta bilbatteri hos Mekonomen?

Vi säkerställer att du får rätt batteri till din bil

Vi testar så att hela laddningssystemet är ok

Vi kodar in ditt batteri med vår specialutrustning

Byt ut ditt bilbatteri innan det ger upp

Om du vill vara säker på att bilen ska starta tryggt varje dag måste du ha ett fungerande batteri. När du märker att det blir allt svårare att få liv i bilen är troligen dags att byta ut batteriet.

Hos Mekonomen kan du tryggt boka ett batteribyte, vi vet precis vilken typ av batteri din bil behöver. Vi kodar även in ditt batteri, vilket är en viktig service!

När måste ett bilbatteri bytas?

Med åren blir ditt bilbatteri gradvis sämre. Det är en rekommendation att byta ut bilbatteriet efter fem till sju år då ett batteri inte har längre livslängd än så. Många batterier behöver dock bytas fortare, och det bästa är att testa bilbatteriet så fort du upplever problem med att starta bilen.

Gör ett batteritest om du är osäker

Om du misstänker att ditt batteri har kapacitet kvar kan du boka ett batteritest till ett fast lågt pris.

Vi hjälper dig med rätt bilbatteri

Det är viktigt att välja rätt bilbatteri utifrån din bilmodell. Moderna fordon har antingen start/stop system medan hybridfordon har helt andra batterier. Vi har även elbilscertifierade verkstäder som kan hjälpa dig som har en helelektrisk bil, t ex med cellbyte.

Vad ingår i ett batteribyte?

  • Byte av bilbatteriet
  • Kontroll av laddningssystem
  • Kodning av rätt batteri

Vad kostar ett batteribyte?

När du bokar på nätet med ditt registreringsnummer får du en offert från den verkstad du väljer


Tilläggstjänster

  • Batteritest
  • Felsökning

Startbatteri och bilbatteri är samma sak

Ibland kallas bilens batteri för startbatteri. Du måste ha ett fungerande batteri för att bilen ska starta, men ditt batteri fyller flera funktioner. Det finns också olika typer av fritidsbatterier, som är mer vanligt att ha i en båt eller husvagn. Fritidsbatterier har för låg spänning för att fungera i en bil. Den enkla skillnaden är att ett bilbatteri ger hög ström under kort tid medan ett fritidsbatteri är byggt precis tvärtom, för att ge låg ström under lång tid. 

 

Våra andra tjänster