AC-service

Genom att löpande göra en felsökning av din AC förebygger du större skador på klimatanläggning.

AC-service

Genom att löpande göra en felsökning av din AC förebygger du större skador på klimatanläggning.

Varför ska du göra en AC-service?

En prisvärd felsökning av din AC

Förebygger högre reparationskostnader

Ökar livslängden på din AC

Gör en AC-service för att förebygga en reparation av hela klimatanläggningen

Trettio grader i skuggan. Blå himmel och stekande sol. Och många hundra mil kvar på sommarens bilsemester. Då vill du inte gärna upptäcka att bilens Air Condition gått sönder.

AC-service vs AC-kontroll

Med en AC-service gör vi en felsökning av din AC.
Du kan se det som en enklare kontroll, där vi ser över din klimatanläggning och ger dig en offert ifall något behöver åtgärdas.

 

Gör inte en AC-påfyllning utan att först kontrollera AC:n

En AC tappar sakta men säkert köldmedium, vilket ökar slitaget på kompressorn. Men du bör aldrig göra en AC-påfyllning utan att veta att din AC är i perfekt skick. Om AC-servicen visar ett läckage måste det först åtgärdas. Om du redan anar att din AC är trasig kan du boka en AC-reparation direkt.

 

Använd din AC kontinuerligt

Air condition är mer än bara temperatur och ventilation. Ditt AC-system övervakar och reglerar kontinuerligt fläkt, luftspjäll, recirkulation, avfuktning mm på bästa tänkbara sätt. Du får maximal åkkomfort ifall du alltid har din AC på, så att alla funktioner styrs automatiskt. 

 

Vad ingår i en AC-service?

  • Felsökning av AC:ns funktioner och komponenter
  • Provtryckning av systemet
  • Funktionstest av kompressor
  • Test av kondensorfläkt
  • Test av drivremmarnas skick
  • Täthetsprovning och läcksökning

Vad kostar det att göra en AC-service?

När du bokar AC-service med ditt registreringsnummer på Mekonomen.se får du direkt reda på ditt pris.


Tilläggstjänster

  • AC-reparation
  • Felsökning

Luktar det illa när du sätter på din AC?

Om du haft systemet avstängt en tid, till exempel på vintern, kan det uppstå en dålig lukt när du startar din AC. Detta beror på att fukt och smuts har samlats runt förångaren. Efter ett tag bildar de bakterier som kan avge en ofräsch lukt. Genom att löpande byta kupéfilter minskar du risken med att smuts lägger sig runt förångaren.

AC rengöring

Har luften i din bil börjat lukta illa? Då kan det vara hög tid för en rengöring av bilens AC. Detta behöver göras då och då därför att det samlas damm, fukt och smuts i systemet, och till slut börjar bakterier att växa och påverkar lukten. Om du löpande byter kupéfilter minskar du risken med att smuts lägger sig runt förångaren vilket är orsaken till att dålig lukt uppstår. Om du känner en sur eller unken lukt i bilen, då kan det vara dags att göra en AC rengöring. Detta är något du kan göra själv eller boka tid för hos någon av våra verkstäder.

Din AC gör nytta även på vintern

En AC tar bort fukt som utsöndras av snö och is under vintern. Genom att ha AC:n på även i vintertid håller du luften torr och slipper imma på vindrutan.

Om du startar en defroster-funktion på bilen aktiveras automatiskt din AC. En elektronisk klimatanläggning fungerar endast om AC-systemet även gör det.


Våra andra tjänster