Detaljerna som kan höja värdet på din beg-bil

Detaljerna som kan höja värdet på din beg-bil

 

Dragkrok

Många som köper en begagnad bil vill absolut ha en dragkrok och är beredda att betala extra för det. Priserna skiljer sig mellan olika modeller, men ofta lönar det sig att eftermontera en dragkrok på sin bil. Vill du inte göra jobbet själv kan man få hjälp på en Mekonomenverkstad. Tänk på att dragkroken måste besiktigas innan den används.

 

Klädselöverdrag

Få blir sugna på att sätta sig i en bil med sunkig bilklädsel. Därför kan du räkna med att värdet på en bil sjunker om det inte går att få inredningen fräsch. Att byta ut klädseln lönar sig nästan aldrig, men att satsa på prisvärda klädselöverdrag som höjer känslan i bilen betalar sig.

 

Fälgar

Rostiga plåtfälgar kan få vilken bil som helst att se tråkig ut. En uppsättning snygga aluminiumfälgar kommer garanterat bli ett lyft och kan höja värdet på din bil. Vill du inte lägga så mycket pengar – satsa åtminstone på att köpa en uppsättning hjulsidor i plast så att det ser lite trevligare ut.

 

Däck

Att köpa nya däck är inte det roligaste man kan göra. Men eftersom det finns regler om hur slitna däcken får vara på en bil är detta en detalj som nästan alla tittar på när de köper begagnat. Löser du detta innan försäljning kan du kanske få bättre betalt.

 

Ljudanläggning

Trasig stereo i bilen? Tråkigt, det finns ju alltid härlig musik att lyssna på i radion. Det finns många bra ljudanläggningar som kan ersätta den gamla originalstereon i din bil. Det finns enheter med massor av spännande funktioner. Investeringen kan betala sig när du ska sälja bilen.

 

Mattor

Torra gråa golvmattor ger ett ledsamt intryck och kan få en bil att kännas äldre än den är. Nya fina mattor är en liten investering som förmodligen höjer värdet på din bil den dagen det är dags att sälja.

 

Service

En bil som inte servats ordentligt är så gott som alltid värd mindre pengar än en bil som tagits omhand ordentligt. Håll efter din bil med regelbunden service så löser du det. Ska du sälja bilen kan du räkna med att minst få igen pengarna det kostar.

 

Motortvätt

En motor kan vara hur bra och välservad som helst – men är den smutsig kan en okunnig spekulant bli nervös när han eller hon kikar in under motorhuven. En enkel motortvätt kan därför höja värdet på din bil när du ska sälja den. Använd ett medel som är anpassat för motortvätt – och används bara högtryckstvätt om du verkligen vet vad du gör. Annars finns risken att du förstör något. Hör med din Mekonomenverkstad så kan du få hjälp.

 

Säkringar

Har elhissarna eller någon annan utrustning slutat att fungera? Förvånansvärt ofta handlar det bara om en säkring som har gått. Byt den direkt, det kan påverka värdet mycket på din bil. Information om säkringarna brukar finnas i bilens användarhandbok. Du kan också få hjälp i din Mekonomenbutik.

 

Doft

Luktar det sunkigt i din bil? Det är inte bra, det kan skrämma bort spekulanter och sänka värdet. Städa ur bilen ordentligt och häng upp en doftgran, de finns många fräscha dofter. Det gör garanterat din bil mer attraktiv och värd mer pengar.

Uppdaterad: November 22, 2023