Däck

Att ha bra däck på sin bil är en förutsättning för en trygg, säker och bekväm körning. Dels handlar det såklart om en säkerhetsaspekt där du måste ha ett visst mönsterdjup för att säkra en trygg körning. Men även med däck som är inom gränsen för vad som fortsatt är tillåtet kan du börja märka att körningen blir sämre efter hand. Så var uppmärksam på när det är dags att byta och se såklart också till att du alltid byter däck inför sommar- och vinterperioderna.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista
Laddar...

Säkra och bra däck

Rätt typ av däck är viktiga för en säker och trygg bilfärd. Det gäller att ha koll på bildäcken så att de ej blir för gamla eller för slitna. Slitna däck är farliga och leder till att däckens egenskaper försämras, medan nya bildäck är en riktig investering i säkerhet för dig och din familj. Se därför till att byta däcken i god tid.

Hitta rätt däck online

Att hitta rätt bildäck är absolut inte det lättaste man kan göra. Men som tur är har vi på Mekonomen ägnat nästan hela våra liv åt just bildäck så att vi kan hjälpa dig i jakten på rätt däck. Oavsett vilken typ av däck du letar efter har vi något som passar dig. Men det enklaste sättet att starta din jakt på rätt däck är genom att fylla i ditt registreringsnummer i vår registrerings-sökruta. Genom att göra detta sorterar vi automatiskt fram de däck som är anpassade för dig.

Tänk också på att man, när man i biltermer pratar om däck, endast pratar om ”gummit”. Söker du kompletta lösningar med fälg ska du söka bland våra hjul. Då får du ett komplett paket. Självklart kan du dock kombinera däck och fälg enligt eget tycke och smak också. Då gäller samma sak där att det enklaste är att söka med ditt registreringsnummer för att få fram de däck och fälgar som passar just till din bil.

Vi gör det tryggt att köpa däck online

Med vår trygga sorteringsfunktion som anpassar utbudet helt utifrån ditt registreringsnummer behöver du inte vara orolig över att köpa däck online. Det är lika tryggt och säkert som om du skulle besöka en verkstad. Men skulle du vilja ha mer hjälp kan du såklart alltid vända dig till oss direkt eller kontakta vår kundservice. Med vår stora erfarenhet av däck har vi dock förenklat köpupplevelsen för dig och flyttat hela utbudet online för en enklare behandling. Det gör också att vi kan erbjuda ännu bättre priser för dig.

Ett sort utbud av alla typer av däck Oavsett vilka däck du söker så kommer du att hitta något som passar dig här på Mekonomen.se Vi har ett stort sortiment av prisvärda sommardäck och vinterdäck från de största däcktillverkarna och om du söker dubbade vinterdäck eller dubbfria vinterdäck har vi ett stort utbud av däck anpassade för vårt nordiska klimat. Allt för att du ska vara trygg på vägarna.

Behöver du komplettera med fälgar erbjuder vi även detta och du är som sagt varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp i processen med att hitta rätt däck.

Förvaring av dina däck

Hos oss hittar du ett brett urval av produkter, verktyg, reservdelar och tillbehör för bilen. För att du inte ska behöva oroa dig för dina däck eller behöva flytta på dem erbjuder vi dessutom däckförvaring. Hos våra kompetenta och professionella verkstäder kan du även lämna in bilen för service. Vi kan bilar. Besök oss online för mer information eller för att handla på vår webbshop.