Serva bilen för extra trygghet

Extra trygghet på köpet när du servar bilen innan vintern

Att lämna in bilen inför sommaren kan kännas som en jobbig utgift – men i det långa loppet är det med all sannolikhet en bra investering som kommer att betala sig. En rätt servad bil håller längre och med stämplar i serviceboken kan du räkna med ett bättre andrahandsvärde den dagen det är dags att byta bil.

 

Ökar livslängden

Vid en service är oljebytet en av de nödvändigaste åtgärderna. Oljan smörjer och minskar friktionen i motorn, vilket ökar livslängden och sänker bränsleförbrukningen.

 

När bilen servas på en riktig bilverkstad kontrolleras också en rad andra saker enligt biltillverkarens specifikationer. Till exempel kontrolleras bromsar, däck och olika vätskenivåer. Ofta upptäcks också småfel vid en service, fel som om de inte åtgärdas ibland kan bli till stora problem. Och att bli stående någonstans längs vägen i vinterkyla kan bli en riktig mardröm.

 

Vägassistans håller dig trygg

Under sommaren är det många som reser till sina lantställen, besöker släkt och vänner. Denna sommar när få kommer att resa utomlands kan det också leda till fler bilar på vägarna. Det betyder ofta många mil – och därmed ett större slitage på bilen. En bra service minimerar risken för att något ska gå sönder, om du ändå skulle bli stående någonstans finns det hjälp att få. När du servar din bil på en Mekonomenverkstad ingår nämligen ett års assistansförsäkring.

Assistansförsäkringen gäller i hela Norden och innebär att du får hjälp om din bil plötsligt stannar eller vägrar starta. Du får också hjälp om du skulle få bränslestopp, punktering eller om du skulle tappa bort bilnyckeln.

Uppdaterad: Juni 09, 2022