Bilköp – 6 saker att se upp med

Bilköp – 6 saker att se upp med

1. Registreringsnumret

När registreringsnumret inte syns i annonsen kan det vara något skumt med just den här bilen.

 

2. Obetalda avgifter

Om bilen har obetalda parkeringsavgifter, trängselskatteskulder och obetalda fordonsskatter så är den ett dåligt köp. Detta går enkelt att kontrollera med ett samtal till Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor (0771-141516). Tyvärr har Transportstyrelsen begränsade öppettider vilket gör det aningen vanskligt att köpa bil på kvällar och helger.

 

3. Saknad historik

Om en bil inte har dokumenterad historik kan det vara saker som döljs. Glöm bilen om det saknas besiktningspapper, serviceböcker och annat som styrker bilens historia.

 

4. Handpenning direkt

När säljaren vill ha handpenning direkt eller säger att bilen står i ett annat land betyder det problem. Det som är för bra för att vara sant är ofta just det. Denna typ av bedrägerier är tyvärr ganska vanliga, inte bara när det handlar om fordon.

 

5. Dolda telefonnummer

Om det är dolda telefonnummer eller fel namn på säljaren i annonsen ska du vara försiktig. Ska man köpa ett fordon måste man vara säker på att man fått prata med den som äger det.

 

6. Fel ägare

Kontrollera att den som visar fordonet verkligen är den som också äger fordonet. Be att få se legitimation.

blomme2

Magnus Blommé

Ålder: 40 år. Bor: Stockholm. Gör: Försäljningschef övrig verkstad på Mekonomen. Äger: Många bilar, bland annat en Morris Minor -59 och en Amc Pacer -75.  
Inlagd: Augusti 27, 2015