Castrol

Hos oss på Mekonomen hittar du välkända varumärken som exempelvis Castrol till riktigt bra priser. Framförallt hittar du världsledande produkter inom motorolja och smörjmedel från Castrol här hos oss. Inom samtliga kategorier arbetar vi alltid med kvalitetsmärken som erbjuder kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Vår långa och goda relation till många av våra leverantörer garanterar också att vi kan erbjuda er som kunder en riktigt bra affär på varumärke som exempelvis Castrol.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Castrol – experter på olja och smörjmedel

När det kommer till motorolja och smörjmedel är det få varumärken som konkurrerar ut Castrol. Enligt många är de antagligen de absolut bästa i klassen. Castrol är ett globalt företag som ingår i BP-koncernen och som grundades 1899 av C.C. Wakefield & Co i England. Castrol utvecklar motoroljor och smörjmedel för kommersiella vagnparker och fordon såsom lastbilar, flakbilar och bussar. Men också för vanligt privatbruk till din egna personbil. Samtliga oljor från Castrol är noggrant testade och redo för att klara extrema förhållanden. Castrol utvecklar alla sina oljor och smörjmedel med den senaste tekniken och utöver att skydde och bibehålla hög standard på fordonets kapacitet hjälper oljorna också till med att rentav förbättra kapaciteten i vissa fall.

Helsyntetisk olja från Castrol

Oljan från Castrol som du hittar hos oss är helsyntetiska. Helsyntetiska oljor är de vanligaste oljorna i moderna bilar och det finns flera fördelar med denna typ av olja. Castrols helsyntetiska motorolja har en stabilare prestationsförmåga, bättre skydd mot sotbeläggning och kan hantera såväl höga som låga temperaturer helt bekymmersfritt. Med olja från Castrol kommer du även att dra ekonomiska fördelar genom att de hjälper till att förebygga motorslitage men också att du får en bättre bränsleekonomi. Helsyntetisk olja från Castrol skyddar både din bil och din motor betydligt bättre än flera andra typer av oljor.

Castrol – ett brett sortiment av hög kvalitet

Här på Mekonomen.se hittar ni ett flertal produkter från Castrol som förenklar och förbättrar er tillvaro som bilägare. Från Castrol hittar ni ett brett utbud av oljor och smörjmedel – och allt såklart till riktigt bra priser!

Då dagens moderna bilar utsätts för ganska omfattande påfrestningar i form av värme och tryck så rekommenderas det att man alltid använder en bra och stark olja som hjälper din bil och motor att prestera på topp. Och detta är något som Castrol alltid lagt stor vikt vid. Framförallt kan vi lyfta fram Castrol Edge som har en patenterat teknik som ger oljan den kraft som behövs för att minimera kontakten mellan metallytor. Enligt Castrol själva är Castrol Edge upp till 45% mer effektiv än liknande produkter från andra ledande tillverkare inom samma område. Notera dock att detta är Castrols egna utsago. Vi vågar däremot, utan exakta procentsatser, garantera att din motor kommer att tacka dig om du väljer Castrol Edge.

En annan ofta rekommenderad olja från Castrol är deras ”Magnetic”.  När flera andra oljor brukar rinna av från viktiga motordelar om bilen står stilla och inte körs, har Magnatec som främsta funktion att hålla sig kvar och skydda konstant. Castrol Magnatec skyddar både när bilen är riktigt varm och när bilen är kall och står stilla. Castrol Magnatec passar därför utmärkt för dig som kör i stadsmiljöer där du ofta tvingas att starta och stanna bilen.

Genom att söka på Castrol i sökrutan får ni fram alla våra produkter från detta högkvalitativa varumärke. Skulle ni vara osäkra på om produkterna passar till just er bil gör ni såklart först en sökning på ert registreringsnummer i det anpassade sökfältet för att filtrera ner till produkter som är anpassade för just er bil/modell. Har ni ytterligare frågor är ni såklart också varmt välkomna att kontakta vår kundtjänst eller besöka oss i någon av våra butiker eller verkstäder.