Vi välkomnar alla bilar

Idag finns det omkring 400 svenska Mekonomenverkstäder och den geografiska spridningen är god. Vi finns från norr till söder.

Förutom bilservice utför vi även reparationer. För avancerad felsökning och diagnostik använder våra verkstäder toppmodern diagnostikutrustning från världsledande tillverkare. Tillsammans med konstant uppdaterad servicedata och teknisk information ger detta oss rätt verktyg för att göra det jobb du som kund förväntar dig.


Reservdelsgaranti, nybilsgaranti och prisgaranti - och stämpel i serviceboken

Vid service och reparationer använder Mekonomen alltid originaldelar eller reservdelar av motsvarande kvalitet. Med originaldel menas att produkten tillverkas exakt enligt den specifikation som användes när delen monterades på bilfabriken.

Reservdelar av motsvarande kvalitet är delar som upprätthåller minst originaldelskvalitet, men kan i själva verket också vara högre. Mekonomen Bilverkstad erbjuder alltid originaldelar med minst 3 års garanti och även 3 års garanti på utfört arbete*.

Vid service hos Mekonomens verkstäder gäller din nybilsgaranti. Vi använder alltid originaldelar eller delar av motsvarande kvalitet och följer biltillverkarens servicerekommendationer. Efter utfört arbete stämplar/registrerar vi i din servicebok, vilket är värdefullt den dag du ska sälja eller byta bilen.

På Mekonomen Bilverkstad ger vi dig också en prisgaranti som innebär att vi ger dig dubbla mellanskillnaden i prissänkning om du hittar ett billigare service- eller reparationsalternativ – till ordinarie pris – hos en märkesbunden verkstad.

Assistansförsäkring

Ett enkelt billiv är ett tryggt billiv. När du servar din bil på en Mekonomen Bilverkstad ingår därför ett års assistansförsäkring. Du får hjälp om din bil vägrar starta eller plötsligt stannar. Försäkringen täcker även andra oförutsedda händelser som bensinstopp, punktering eller en borttappad nyckel.

Hög kompetens

Runt om på våra verkstäder arbetar flera tusen skickliga bilmekaniker. De har god grundutbildning och får kontinuerlig vidareutbildning. Extra vikt läggs på utvecklingen inom områden som bränslesystem, koppling, bromsar, komfortkyla samt den avancerade mätutrustning som används för felsökning och diagnostik.

För att ta tillvara och vidareutveckla kompetensen hos samtliga medarbetare finns även speciella kanaler för erfarenhetsutbyten. Det säger sig självt – bland cirka 1 500 bilmekaniker finns många specialister, som gärna delar med sig av specialkunskaper till sina kollegor.

Modern utrustning

För att ge din bil service eller utföra en reparation av högsta kvalitet krävs rätt utrustning. I Mekonomens verkstäder används såväl den mest moderna maskinutrustning som finns på marknaden som kontinuerligt uppdaterade programvaror för servicedata och teknisk information.

 

* Om inte annat är överenskommet och tydligt angett på garantibeviset, kvittot gäller som garantibevis. Observera att garantin är personlig och gäller ej mellan Mekonomen och ev. tredje man. För utbytesturbo, utbytesmotor och utbytesväxellåda gäller 1 års garanti.

14 dagars ångerrätt

Från dagen som du tagit emot din vara

Hämta i butik

Du väljer hur och var produkterna ska skickas

Garanti på reservdelar

Alla Mekonomens reservdelar har 1-5 års garanti

Fri frakt

Gäller beställningar till butik

Välkända varumärken

Från branschens ledande leverantörer

Våra andra tjänster