Byta till vinterdäck

Från 1 december måste du köra på vinterdäck, men du kan byta redan från 1 oktober

Varför ska du byta vinterdäck hos Mekonomen?

Det ingår ordentlig säkerhetskontroll

Vi varnar om dina vinterdäck är osäkra

Vi säljer däck om du behöver nya

Är det dags att byta till vinterdäck?

När temperaturen sjunker och vägarna börjar bli hala, då är det dags att sätta på vinterdäcken på bilen. Vi ser till att däckbytet går snabbt, smidigt och säkert!

Polismyndighetens regler är att du måste använda vinterdäck vid vinterväglag. Vinterväglag anses råda när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen.

När måste du byta till vinterdäck?

Under tidsperioden 1 december - 31 mars måste du köra på vinterdäck. Kraven på vinterdäck gäller både lätta och tunga fordon.

Vilka datum gäller för dubbdäck?

Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Varje däckbyte innehåller en säkerhetskontroll

När vi byter dina vinterdäck kollar vi stötdämpare, fjädring, däck, bromsar och lufttryck. Syftet med kontrollen är att öka säkerheten, minska bränsleförbrukningen och säkerställa att du undviker onödigt slitage som kan ge ökade kostnader.

Vad ingår vid ett däckbyte?

 • Hjulskifte
 • Efterdragning av bultar
 • Säkerhetskontroll av

  • Bromsar
  • Lufttryck
  • Mönsterdjup
  • Stötdämpare & Fjädring

Vad kostar det att byta till vinterdäck?

Från 249 kr

Hos oss på Mekonomen erbjuder vi däckbyte från 249 kr. När du bokar med ditt registreringsnummer på Mekonomen.se får du direkt reda på ditt pris.


Tilläggstjänster

 • Hjulinställning
 • Däckhotell
 • Köp av nya däck & fälgar
 • Bromsbyte

När behöver jag köpa nya vinterdäck?

Om dina däck är utslitna bör du byta ut dem. När vinterväglag råder måste dina vinterdäck ha ett mönsterdjup på minst 3 mm.

Hos Mekonomen säljer vi marknadens bästa däck med och utan fälg, i alla olika prisklasser.

Måste jag byta alla fyra däck?

Ja, om du kör en bil med fyrhjulsdrift måste du byta alla fyra däck samtidigt. Annars är det inget lagstadgat krav, men du bör ha två likvärdiga däck på samma axel.

De bästa däcken ska alltid sitta baktill, oavsett om din bil är fram- eller bakhjulsdriven. Vi avråder starkt från att byta endast ett eller två däck, då alla bilar kör säkrare med fyra däck av samma kvalitet.


Har du lite plats att förvara dina vinterdäck?

På Mekonomen däckhotell är dina däck i tryggt förvar. Hjulen förvaras svalt och kontrolleras så att de är redo för ännu en säsong på vägarna.

Du får en totalkostnad som inkluderar däckförvaring och däckbyte med säkerhetskontroll.

Våra andra tjänster

Byta till Sommardäck