Framtiden är ljus – för  dig som vill bli mekaniker

Framtiden är ljus – för dig som vill bli mekaniker

I augusti 2017 startade utbildningen ProMeister Fordon. Det är ett treårigt yrkesförberedande program för framtidens bilmekaniker som hålls i Stockholm och Lund. Här får eleverna lära sig allt om vad det innebär att arbeta som bilmekaniker i en bransch som utvecklas i snabb takt.

 

Utbildning nära branschen

ProMeister, som är en del av Mekonomen Group, har tagit fram en utbildning i ett nära samarbete med branschen. För eleverna betyder det att de alltid får ta del av de senaste kunskaperna och att de alltid får träna på moderna bilar med modern teknik. Resultatet blir att de kan anställas direkt efter studenten.

– Vi gjorde en omfattande kartläggning av branschens behov innan vi startade och vi har kunnat skapa en unik utbildning där alla våra elever är anställningsbara direkt efter utbildning, säger Petra Bendelin.

 

Fler platser på utbildningen

2018 utökades utbildningen med fler platser och finns nu i:

  • Göteborg
  • Lund/Malmö
  • Stockholm
  • Örebro

Från mitten av januari till mitten av februari – datumen kan variera mellan olika län – görs det första gymnasievalet i år och då kan man söka till ProMeister Fordon för att få en plats och en framtid med ett spännande yrke.

– Jag tycker att alla som gillar praktiska yrken ska söka. Här får man en rolig karriär med spännande teknik och snabb utveckling. Det här är en utbildning för den som vill ha en säkrad framtid, säger Petra Bendelin.

 

Arbetsgivarna positiva

Under utbildningen får elever prova på att jobba på riktigt ute i verkstäderna. Och redan nu efter de första praktikperioderna har positiva signaler kommit från de framtida arbetsgivarna: Eleverna lär sig rätt saker och kan direkt bli värdefulla medarbetare i verksamheten.

– Vi har redan fått höra från flera håll att verkstäderna vill ha tillbaka våra elever redan under utbildningen. För vissa kommer det till exempel att innebära extraknäck under däckbytarperioder eller i semestertider, säger Petra Bendelin.

 

Läs mer om ProMeisters fordonsutbildning här!

Uppdaterad: Augusti 11, 2023