Bli inte stående – fixa bilen direkt (du kan betala sen…)

 

Bilar är komplicerade konstruktioner som behöver underhållas för att fungera. Att strunta i service eller nödvändiga reparationer kan kanske kännas lockande när plånboken är tunn, men det är ofta ett misstag som blir en dyrköpt erfarenhet. Och det handlar inte bara om att slitaget ökar eller att andrahandsvärdet försämras. Har man otur kan man drabbas av kostsamma haverier till följd av att man inte skött om sin bil.

– Det finns bilar som får motorerna förstörda för att ägarna struntar i att byta partikelfilter. Ett annat exempel är kamkedjor som förstörs på grund av att man slarvat med oljebyten, säger Bengt Angséus, som arbetar med teknisk support på Mekonomen Group.

 

Vänta med att betala – i fyra månader

Mekonomen har just nu ett erbjudande till alla som har det svarta Mekonomenkortet. Under februari kan man lämna in bilen på service eller reparation och vänta med att betala.

– På Mekonomen har man alltid möjlighet att dela upp sin betalning på fyra månader, men just nu är det ännu bättre. Nu kan man skjuta upp hela betalningen, man behöver alltså inte betala något alls på fyra månader, berättar Madeleine Westerling, kedjechef Mekonomen Bilverkstad.

 

När du servar din bil hos Mekonomens verkstäder gäller din nybilsgaranti på samma sätt som om du skulle serva bilen hos en märkesverkstad. Mekonomen använder alltid originaldelar eller delar av motsvarande kvalitet och följer alltid biltillverkarens servicerekommendationer. Efter utfört arbete får du självklart en stämpel i serviceboken. Vid service ingår också ett års assistansförsäkring som en extra trygghet.

 

Boka smart – få rabatt

Vill du få din service eller reparation billigare finns chansen när du bokar online. Om du är på hugget kan du hitta speciella sista minuten-tider på utvalda verkstäder – det betyder rabatterade priser.

– Kunderna kan se sista-minuten-tiderna på sajten. Och när man bokar någon av dessa får man minst 20 procent rabatt på hela arbetskostnaden, säger Madeleine Westerling.

HÄR hittar du bästa priserna på service och reparation!

Uppdaterad: April 18, 2023