Snygga bilder på din bil inför en försäljning – så enkelt är det!

Snygga bilder på din bil inför en försäljning – så enkelt är det!

Tvätta bilen

Det här är det viktigaste steget när man ska fotografera en bil. En blänkande lack är betydligt mer tilltalande än gammal smuts. Tvätta därför noga och glöm inte däck och fälgar.

 

Undvik pölar under bilen

Är bilen ren nu? Bra. Om du tänker fotografera bilen för att den ska säljas är det bra att flytta den lite innan du knäpper några kort. Om vattnet från tvätten bildar pölar under bilen finns en risk att någon som ser bilden tror att det är någon typ av läckage.

 

Fota på rätt plats

Även de snyggaste bilarna kan se tråkiga ut på fel plats. Undvik trånga parkeringar där andra bilar kommer med i bilden. Undvik också stolpar och träd direkt bakom bilen. Lägg gärna lite tid på att hitta en plats där du kan vara för dig själv och testa olika vinklar. Försök se till så att bakgrunden kontrasterar till bilens färg. Är bilen röd? Då kanske en grå betongbro är bättre än en röd lada.

 

Visa fälgarna

Ofta fotar man bilar snett framifrån, det brukar bli bra. Har du snygga fälgar är det ett bra tips att visa upp dem ordentligt. Vrid på ratten så att fälgarna vinklas upp mot kameran och blir tydliga i bilden.

 

Undvik starkt solljus

Det är härligt när solen skiner – men det kan vara svårt att fotografera i för starkt ljus. Ofta blir det bättre med lite moln på himlen.

 

Var inte rädd för motljuset

Att fotografera i motljus kan ge spännande effekter som gör att din bil ser ännu snyggare ut än vad den är. Lek med olika inställningar på kameran och se vad du kan få fram!

 

Experimentera med perspektiven

Prova att placera kameran närmare marken, då kommer bilen att se större och maffigare ut. Att klättra upp på något och plåta snett uppifrån kan också ge spännande bilder.

 

Tänd strålkastarna/bakljusen

Tända lampor kan göra att bilen ser mer levande ut, därför väljer många professionella bilfotografer ofta att ha strålkastare och bakljus tända. Får du inte till bilden med halvljuset tänt kan du prova med dim- eller positionsljus.

Inlagd: Juni 21, 2018