Undersökning: Visst tar vi hand om våra bilar själva

Undersökning: Visst tar vi hand om våra bilar själva

Många gillar att greja med sina bilar. För vissa kan det handla om att spara pengar när det är dags för service eller reparation, för andra är det en rolig hobby att tillbringa tid med bilen i garaget.

 

De flesta gör något

Nästan alla bilägare brukar själva utföra någon form av arbete med sina bilar, enligt Mekonomens undersökning är det bara 11 procent som uppger att de aldrig gör någonting. Det vanligaste man brukar göra är att fylla på olika typer av vätskor, tre fjärdedelar av alla brukar själva sörja för att vätskor som motorolja eller spolarvätska finns i bilen. Ungefär lika många brukar också tvätta sina bilar själva.

Sex av tio byter också torkarblad och 45 procent av deltagarna i undersökningen uppger också att de själva byter däck när det är dags. 38 procent byter sina egna lampor och 31 procent polerar eller vaxar sina bilar.

 

Färre servar själva

När det gäller service är det färre som utför jobbet själva. 25 procent av alla bilägare tycker att de har bra kunskaper om bilservice, 9 procent tycker till och med att de har väldigt bra kunskaper. Men det är bara 14 procent som själva byter olja i sina bilar och 6 procent som uppger att de brukar reparera och serva själva. Samtidigt är det 10 procent som säger att de ”gör de mesta själva” och 6 procent som uppger att de gör allt själva.

 

Tillhör du en av dem som vill ha hjälp med din reperation eller service, då hjälper vi på Mekonomen dig gärna, boka din tid här!

Uppdaterad: Juni 20, 2022