Hur ser du ut egentligen? Här är tips för bättre sikt!

Hur ser du ut egentligen? Här är tips för bättre sikt!

 

 

Torkarblad

Att vindrutetorkarna fungerar som de ska är nödvändigt för säkra bilturer när det regnar eller snöar. Men när torkarbladen blir gamla och slitna minskar deras förmåga att svepa undan vatten och smuts med försämrad sikt som följd. Ta för vana att byta ofta, minst varje höst. Förutom den förbättrade sikten betyder fräscha torkarblad betyder också mindre slitage på din vindruta. Du kan få hjälp med att välja rätt torkarblad i din Mekonomenbutik.

 

Spolarvätska

Det duger inte att bara ha vatten i behållaren för spolarvätska. Vattnet rengör inte tillräckligt bra och när det blir minusgrader riskerar vattnet att frysa till is och kan orsaka skador i bilen. Det finns många olika typer av spolarvätska som fungerar bra – det finns till och med olika dofter som gör det trevligare i din bil.

 

Fönstertvätt

Det räcker inte med att köra spolarvätska och vindrutetorkare på vindrutan – alla andra glas i bilen behöver också hållas så rena som möjligt. Det finns olika typer av fönsterputsmedel som du kan använda. Och glöm inte insidan – där samlas fett och smuts som försämrar sikten.

 

Siktförbättrare

Siktförbättraren hälls i behållaren för spolarvätska och är blandbar med vatten och olika typer av spolarvätska. Siktförbättraren avlägsnar hårt sittande smuts från vindrutan och ger därmed bättre sikt.

 

Wipes

Det finns speciella våtservetter som är framtagna för att rengöra glasytor. Att ha en förpackning liggande i bilen är en bra idé, då kan man var som helst torka av sina rutor både på in- och utsidan när man tycker att det är nödvändigt. Tänk bara på att parkera bilen först, det kan bli farligt om man försöker torka samtidigt som man kör.

 

Glasbehandling

Att arbeta med glasbehandling på sina bilglas gör livet lite lättare. Här får rutorna en yta som håller länge och som stöter bort vatten och förhindrar att smuts fastnar. De flesta medel för glasbehandling funkar också på utvändiga plastdetaljer, kontrollera vad som gäller genom att läsa på flaskan.

Uppdaterad: November 22, 2023