Godkänd bilverkstad

Sofia sparade 2 200 kr på att välja ny verkstad

Samma tjänst. Men betydligt billigare. Det blev resultatet när Sofia, 43, från Värmdö vågade välja bort märkesverkstaden när det var dags att serva bilen. – Jag sparade 2 200 kronor bara på att jämföra priserna, säger hon.

Alla bilar behöver servas regelbundet för att inte slitas i förtid. Och de behöver servas på rätt sätt, alla biltillverkare har gjort upp specifika serviceplaner för sina modeller för att de alltid ska fungera optimalt. Att följa dem är en förutsättning för att bilens garantier ska fortsätta att gälla.

Nybilsgarantin gäller inte bara på märkesverkstäder

Det är inte bara märkesverkstäderna som kan ge en godkänd service. Det tog Sofia från Värmdö reda på när hon skulle serva sin bil. Hon fick ett samtal från den märkesverkstad som var knuten till bilhandlaren och informerades om att det bara var genom att serva hos dem som nybilsgarantin skulle fortsätta att gälla. Det gjorde henne misstänksam.

– Ja, jag hade hört något om att just nybilsgarantin ska gälla även hos bilverkstäder som inte tillhör ett ”bilmärke”, säger Sofia. Jag googlade och hittade flera källor som bekräftade att jag hade rätt.

Sparade 2 200 kr

Märkesverkstaden hade angett för Sofia att det skulle kosta nästan 6 000 kronor att serva bilen. När hon kontaktade sin närmaste Mekonomen-verkstad för att få en annan offert blev hon förvånad. – Först fick jag bekräftat att de kunde utföra exakt den service som biltillverkaren kräver och ge mig en stämpel i serviceboken så att nybilsgarantin fortsatt gäller. Dessutom skulle det kosta 3 800 kronor – alltså 2 200 kronor mindre än vad märkesverkstaden skulle ha för samma service!

"Jag har sparat massor!"

Sofia blev inte bara en erfarenhet rikare av att jämföra verkstäder. Genom att tänka till när hon väljer verkstad kommer hon spara pengar även i framtiden. Hon sparar också tid, tack vare att Mekonomen-verkstaden ligger närmare hennes hem.

Monterat och klart

Ny branschstandard ökar tryggheten för bilägaren

Godkänd Bilverkstad är en ny standard med syfte att säkerställa en sund konkurrens inom bilverkstadsbranschen. Tack vare regelbundna kontroller av en oberoende part garanteras att verkstaden följer de lagar och förordningar som gäller. Det gör att du som kund kan känna dig extra trygg när du lämnar in din bil till en Mekonomen Godkänd Bilverkstad. Läs mer om vår resa mot 100% godkända bilverkstäder.

Boka tid Hitta verkstad