Godkänd bilverkstad

Kräv rätt service från rätt verkstad

Alla vet hur viktigt det är att serva bilen regelbundet. Men lika viktigt är att välja en verkstad som har de bästa förutsättningarna att göra ett proffsigt jobb. Att utföra rätt service till rätt pris och skydda bilägare från onödiga kostnader. Mekonomen gör numera en storsatsning mot 100 % godkända bilverkstäder.

Regelbunden service är avgörande för bilens värde

Ju äldre en bil är desto oftare behöver den service. Det kan också vara en säkerhetsrisk att åka runt i en bil som inte varit servad på länge, ifall den skulle ha ett problem som inte upptäcks i tid. Magnus Blommé förklarar varför regelbunden service håller uppe värdet på bilen.

– Service är ingen onödig kostnad utan ett underhåll som sparar pengar på sikt, säger Magnus. Ju äldre bilen blir, desto viktigare blir det med tätare oljebyten och genomgång av motorn. Vid en service undersöker man också om eventuellt slitage kan orsaka ökade kostnader för kunden fram till nästa service.

Sofia sparade 2200 kr på att välja ny verkstad

När Sofia, 43, från Värmdö, skulle serva bilen valde hon bort märkesverkstaden. Resultatet blev att hon fick samma tjänst, men betydligt billigare. Läs hur det kan löna sig att välja verkstad med omsorg.

Monterat och klart

Ny branschstandard ökar tryggheten för bilägaren

Godkänd Bilverkstad är en ny standard med syfte att säkerställa en sund konkurrens inom bilverkstadsbranschen. Tack vare regelbundna kontroller av en oberoende part garanteras att verkstaden följer de lagar och förordningar som gäller. Det gör att du som kund kan känna dig extra trygg när du lämnar in din bil till en Mekonomen Godkänd Bilverkstad. Läs mer om vår resa mot 100% godkända bilverkstäder.

Boka tid Hitta verkstad