Luftfilter

I luften omkring oss finns det gott om partiklar som kan vara skadliga. Partiklarna kallas i dagligt tal för luftföroreningar och är inget man som bilist vill ha in i bilen. För att skydda dig från dessa föroreningar när du kör bilen har bilar ett luftfilter som ger dig ett skydd i bilen. Se dock till att byta dessa luftfilter löpande, då de blir sämre med tiden och ger ett sämre skydd. Är det dags för nya luftfilter kan du beställa dem direkt här på Mekonomen.se, där vi förutom luftfilter har alla typer av reservdelar, tillbehör och verktyg som hör till bilen och garaget.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Läge att byta luftfilter? Vi har nya luftfilter till bra priser!

Hos oss på Mekonomen.se hittar du ett brett utbud av luftfilter till de allra flesta bilmodeller till riktigt bra priser. Luftfiltret ser till att hålla borta smuts som damm, pollen, mögel och bakterier från din bils motor. Dessutom hjälper det faktiskt till med att hålla nere bränsleförbrukningen. Det finns helt enkelt flera anledningar till att kontinuerligt byta ut ditt luftfilter och säkra att din bil har ett bra och fräscht luftfilter. Exakt hur ofta du behöver byta luftfilter beror väldigt mycket på hur ofta du kör bilen och under vilka förhållanden du kör bilen i. Om du för exempelvis kör mycket i stadstrafik, med många start-och-stopp behöver du byta ditt luftfilter oftare. Att då och då ta en fysisk titt på luftfiltret och se hur det ser ut brukar ge en god idé om det är dags att byta luftfiltret, då det efter en tid samlar på sig all den smuts det ”filtrerat” bort. 


Köp luftfilter online

Att byta luftfilter klarar de flesta av att göra på egen hand. Men skulle du behöva hjälp kan du såklart kontakta en av våra verkstäder och få hjälp med bytet av luftfilter. Vill du göra det själv är det dock snabbt och smidigt att beställa hem ditt nya luftfilter direkt här från Mekonomen.se och sen utföra bytet där hemma. För att säkerställa att du får hem ett luftfilter som passar till just din bil kan du fylla i ditt registreringsnummer i vår smarta sökruta och därefter får du sorterat så att endast de luftfilter som passar din bil visas. Det har faktiskt aldrig varit enklare att shoppa luftfilter och andra reservdelar och komponenter till din bil online. 


Alla reservdelar på ett ställe

Här på Mekonomen.se har vi allt du kan tänka dig till din bil och ditt garage. Vi strävar efter att ständigt uppdatera vårt sortiment med de verktyg, reservdelar och tillbehör som kan behövas till dagens bilar och fordon och vi samlar alla här i samma webbshop för att du enkelt och smidigt ska kunna beställa hem dem med en snabb leverans. För alla reservdelar som är unika för en viss typ av modell eller märke har vi också utvecklat vår smarta filtreringsfunktion som gör att man kan fylla i sin bils registreringsnummer och därefter få sorterat fram endast de produkter som passar till just Er bil. På så sätt kan man som kund alltid känna sig trygg och säker i sitt köp även om man kanske inte själv är expert på reservdelar till bilar och fordon.