Packline

Packline är idag ett av marknadens starkaste varumärken inom takboxar. Förklaringen är ganska enkel, allt de gör är takboxar vilket lett till att de blivit väldigt duktiga på det. Tack vare ett löpande samarbete med bilindustrin skapar man boxar som harmonierar med bilen, oavsett märke och modell, och varje takbox är en effektiv kombination av form och funktion. På Mekonomen hittar du alltid ett brett sortiment av Packlines produkter.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Som de flesta vet har HTS Packline en lång historia av takboxar och var pionjärer när det gäller att tillverka en skidbox i glasfiber. Historien började redan på 70-talet i Sverige under varumärket Skiline. På 90-talet övertog HTS varumärket och sedan 1995 har alla takboxar fått namnet Packline.

Idag räknas HTS Packline som en av världens största tillverkare av takboxar och de tillverkar dessa i plast, kompositmaterial och glasfiber, vilket är helt unikt. Från sitt huvudkontor i Drammen utanför Oslo levererar de produkter ända till Asien i öst och USA i väst.

HTS Packline är helt inriktade på smarta transportlösningar och lägger stor vikt vid detaljer och utveckling. De designar kontinuerligt nya innovativa lösningar för bättre aerodynamik, hållbarhet och användarvänliga produkter.

Packlines takboxar är utformade för att passa moderna bilar och har en unik design som skapar en visuell enhet tillsammans med fordonet. De erbjuder också sina kunder möjlighet att anpassa modellerna och få dem lackerade mot en extra kostnad. Det är därför enkelt att hitta den optimala takboxen från Packline.

Säkerhet

Säkerhet är av högsta prioritet för Packline när de utvecklar sina takboxar. HTS tillverkar även BeSafe bilbarnstolar, så det är självklart att säkerheten är av stor betydelse. Alla takboxar är testade och godkända enligt CityCrash-testnormen, och de är stolta över att ha vunnit det senaste oberoende takboxtestet utfört av Testfakta och Norska NAF.

Miljö

Packline har en stark kärlek till naturen och friluftslivet, så det är viktigt för dem att minimera sin påverkan på miljön. Genom att tillverka takboxar i återvunnen plast och 100% återvinningsbar plast minimerar de sin miljöpåverkan så mycket som möjligt. Dessutom optimeras den aerodynamiska prestandan, vilket minskar luftmotståndet och utsläppen jämfört med en standardtakbox.

Nordisk design skapad för nordiska förhållanden

Packline takboxar är utvecklade och testade i tuffa förhållanden som råder i Norden. Stora temperaturskillnader samt påverkan av salt, is och sol ställer höga krav på produkten. Packlines fokus på kontinuerlig utveckling och innovation med nordiska förhållanden som riktmärke säkerställer att de tillverkar världens bästa takboxar.

“The Mother of All Boxes”

Packlines historia sträcker sig tillbaka till 1970-talet, då man tillverkade förvaringslådor och smala skidboxar under namnet Skiline. 1982 var man först i världen med att lansera en takbox av glasfiber. Idag är man både först och störst. Packline producerar idag världens mest sålda takboxar av glasfiber, och kan således med stolthet använda uttrycket “The Mother of All Boxes”.

Innovativ design i samarbete med bilindustrin

Packline har ett löpande samarbete med bilindustrin för att integrera sina takboxar med det senaste inom bildesign, och skapa takboxar som harmonierar med bilens linjer. Syftet är du ska kunna öka bagageutrymmet utan att väsentligt förändra bilens form och funktion. Man satsar också mycket på aerodynamik för att varje takbox skall ge så lågt luftmotstånd som möjligt, vilket både ger lägre vindbrus och minskar påverkan på bilens förbrukning.

Bra material som även är bra för miljön

Packline är en av få tillverkare som använder glasfiber i sina takboxar. Det är ett relativt kostsamt material med lång produktionstid, vilket ger en takbox med hög kvalitet och bra produktegenskaper. Så långt som möjligt används miljövänliga och återvunna material med minimal miljöpåverkan.

Det är smart att köpa Packline hos Mekonomen

Hos oss hittar du alltid ett brett sortiment av Packlines takboxar, och vår personal har mycket hög kunskap om varje produkt. Skriv Packline i sökfältet så får du fram alla boxar, eller använd ditt reg. nummer för att hitta en takbox som passar till just din bil.