Bosch

Hos oss på Mekonomen hittar du välkända varumärken som exempelvis Bosch till riktigt bra priser. Inom samtliga kategorier arbetar vi med kvalitetsmärken som erbjuder kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Vår långa och goda relation till många av våra leverantörer garanterar också att vi kan erbjuda er som kunder en riktigt bra affär på varumärke som exempelvis Bosch.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Bosch - En rik historia

Bosch är ett av världens mest kända varumärken inom flera segment, där ett av dem är bil- och fordonsindustrin. Företaget grundades 1886 i Stuttgart av Robert Bosch och var initialt en liten fabrik med två medarbetare som producerade tändapparater till gasmotorer. Bosch var också en företag som ganska tidigt revolutionerade ledtiderna till kunder då man 1890 införskaffade en cykel, nästan historiskt på den tiden, för att snabbare kunna leverera produkter till sina kunder. Man var helt enkelt före sin tid – och har så förblivit på många sätt längre fram. Inte minst när det kommer till sina produkter.

Under 1890-talet utvecklade Bosch också det första tändsystemet som var driftdugligt med en magnetapparat för bilmotorer och sedan dess har man varit en naturlig del av komponentleverans i olika former för fordonsindustrin, men såklart också inom exempelvis bygg-, hushållsapparater, vitvaror och verktyg.

Framväxten av olika tändsystem kom sedan att bli något som Bosch var världsledande inom i brytpunkten mellan 1800- och 1900-talet. 1904 grundades också den första agenturen för Bosch i Sverige, varifrån man även etablerade relationer till den danska, norska och finska marknaden. Företaget har även sålt produkter under namnet ”Robo” i Sverige under mitten av 1900-talet.

Sedan 1960 finns det tillverkning av Bosch-produkter på fabriken i Linköping och företaget har idag över 1200 anställda i Sverige. Varför det inte är överraskande att vi svenskar förknippar företaget med gedigen kvalitet. Bosch har även ett testcentrum utanför Arjeplog samt det helägda dotterbolaget IVT Värmepumpar i Tranås.

Brett sortiment av kvalitet från Bosch

Här på Mekonomen.se hittar ni ett flertal produkter från Bosch som förenklar och förbättrar er tillvaro som bilägare. Från Bosch har vi allt från Bilbatteri till Extraljus, Relä och Säkringar – och allt såklart till riktigt bra priser!

Genom att söka på Bosch i sökrutan får ni fram alla våra produkter från detta högkvalitativa varumärke. Skulle ni vara osäkra på om produkterna passar till just er bil gör ni såklart först en sökning på ert registreringsnummer i det anpassade sökfältet för att filtrera ner till produkter som är anpassade för just er bil/modell. Har ni ytterligare frågor är ni såklart också varmt välkomna att kontakta vår kundtjänst eller besöka oss i någon av våra butiker eller verkstäder.