”Bra lokalsinne” kan göra dig vilsen bakom ratten

”Bra lokalsinne” kan göra dig vilsen bakom ratten

Hela 76 procent av Sveriges befolkning uppger att de har ett bra lokalsinne. Och över hälften tycker att de har ett bättre lokalsinne än genomsnittet. Det visar en undersökning som genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av Ingo.
Främst är det män i ålderskategorin 56 år och uppåt som anser sig ha koll på läget, generellt sätt uppger fler män än kvinnor att de har ett bra lokalsinne.

 

Trots det goda självförtroendet när det gäller lokalsinne visar undersökningen att 64 procent av de tillfrågade också att de har kört vilse någon gång. Och främst handlar det om män i åldrarna 35-55 år som varit ute på avvägar.

 

För att hjälpa sitt lokalsinne på traven är det många som använder sig av olika typer av GPS:er och GPS-applikationer. Enligt undersökningen uppger hela 77 procent att de brukar ta elektroniken till hjälp när de ska hitta vägen. De gamla hederliga kartorna används också ofta, i undersökningen säger 44 procent att de förlitar sig på en kartbok för att hitta. Undersökningen fastslår att de som använder GPS/applikationer oftare kör vilse än de som använder kartbok.

 

Över 67 procent av de som i undersökningen uppger att de har kört vilse brukar använda GPS, de som förlitar sig på kartor verkar ha större framgång - här är det bara 15 som uppger att de kört fel.

 

Det bästa sättet att hitta rätt när man kommit vilse kan vara att fråga någon som vet vägen. Och det verkar många ha förstått, 66 procent av Sveriges befolkning uppger att man brukar fråga efter vägen.

Inlagd: Oktober 18, 2017