Så får du ordning i garaget

Så får du ordning i garaget

Längtar du efter ordning och reda? Ett garage kan med enkla medel bli ett luftigt rum med plats för både arbete och bil.

– Planera hur du vill ha det i garaget till att börja med tycker jag. Sen beror det lite på hur mycket grejer man har och hur stort garaget är, säger Henrik Johansson, vice affärschef på Mekonomen i Katrineholm, och tillägger:

 

– Jag köpte mitt hus för fyra år sedan och det är ganska små garage på de här äldre husen. Så jag får inte in bilen i garaget även om det är helt tomt. Mitt garage är mer utav ett förråd med grejer som cyklar, domkraft, verktyg och massa lådor.

 

Vad har du några tips på smart förvaring?

– Det finns jättemycket grejer man kan köpa. Till exempel en sådan här däckförvaring där man kan ställa däcken på höjden, som inte tar någon plats. Vissa har däcken på väggen men det blir lite bökigare eftersom du måste lyfta upp dem där varje gång. Däckförvaringen finns både med och utan hjul, men de med hjul på är bättre för då kan man flytta undan dem i garaget.
– Har man takbox kan det vara bra med en takboxlift så man får undan den lite. Det är bara att köra in bilen under takboxliften och sen sänka ner den. Det är väldigt ergonomiskt också – du slipper lyfta upp och ner takboxen på taket hela tiden.

 

Det finns lösningar även för det som inte är bilrelaterat.

– För verktyg och redskap finns det massa olika hållare, krokar och andra saker. Spadar och krattor har jag hängandes på väggen i mitt garage.

 

Hur behåller du den här ordningen?

– Jag är rätt så ordningsam av mig och vill att var sak har sin plats. Alla verktygslådor, hylsor och nycklar har sin plats i garaget. Och så länge man håller den ordningen och alltid lägger tillbaka sakerna när man är klar så blir det aldrig stökigt.

henrik_johansson Henrik Johansson Ålder: 31 år. Bor: Katrineholm. Gör: Vice affärschef Mekonomen Katrineholm.
Publicerad: Juli 25, 2016