Nya Apple CarPlay - Bild från Apple.com

Ny version av Apples CarPlay

Den 6 juni (2022) drog Apples stora event WWDC (WorldWide Developers Conference) I gång. Eventet startades med en genomgång av det senaste årets utveckling. Nya iOS presenterades, iOS 16 med en hel del intressanta uppdateringar för iPhone, men den mest intressanta nyheten för oss bilägare är att Apple har hottat upp CarPlay vilket bör intressera många bilägare.

Nya CarPlay gör mer än spelar musik

Tidigare har CarPlay främst handlat om att kunna spela musik och prata via handsfree, men nu har Apple byggt ut systemet så att det kan ta över hela instrumentpanelen. Under presentationen som du kan se i sin helhet på Youtube gav Apple en försmak om vad som kommer. Den nya versionen av CarPlay kommer att implementeras i bilar i slutet på 2023 och Apple kommer löpande att presentera nya funktioner och finesser.

Vad kan du göra med nya Apple CarPlay?

CarPlay kommer att integreras med bilens hårdvara vilket ger systemet full kontroll. När du aktiverar CarPlay kommer hela instrumentpanelen att bli anpassad efter din iPhone, du kan välja layout, färger och andra personliga detaljer.

Du kommer också att kunna visa mer och bättre data. Du kan till exempel visa information från Apple home, och vilken musik som spelas samtidigt som du kan se väderdata på din destination. Exakt vilka funktioner som kommer att finnas tillgängliga kommer fortlöpande att annonseras av Apple. Med tanke på hur snabbt utvecklingen inom AI går så är det inte en högoddsare att vi får se en hel del spännande AI-funktionalitet som en del av CarPlay.

Vi ser med spänning fram mot hur den levererade versionen kommer att se ut och vi kommer löpande att publicera information om utvecklingen i takt med att Apple släpper mer information.

Inlagd: Juni 09, 2022