Enklare att fixa bilen – betala med din mobil

Enklare att fixa bilen – betala med din mobil

För att fungera optimalt behöver bilar servas regelbundet och nödvändiga reparationer bör utföras så snabbt som möjligt för att man inte ska riskera allvarligare haverier. Ofta är det inga problem, det finns gott om verkstäder som kan göra jobbet – att betala kan dock vara lite krångligare. Speciellt när man vill dela upp sin betalning.

 

Enklare för kunden

Mekonomen erbjuder en lösning som gör detta enklare för kunden att betala för verkstadstjänsten. När en service eller reparation är klar får bilägaren ett sms som talar om att man kan hämta sin bil. I sms:et finns också en länk till ett fakturaunderlag och möjligheter att välja mellan olika betalningslösningar.

– Det fungerar som vi är vana vid när vi betalar något på nätet, det är bara en knapptryckning i mobilen så väljer man om man vill betala med kort, göra en direktbetalning eller om man vill dela upp sin betalning, säger Erik Hastén, affärsutvecklare på Mekonomen Group.

 

Frihet att välja

E-handeln har kommit långt med flexibla betallösningar där kunder enkelt kan välja delbetalning eller direktbetalning via kort eller bank. Den fysiska handeln har inte kommit riktigt lika långt, här dominerar fortfarande manuella kortbetalningar och kreditansökningsprocesser.

– Våra kundundersökningar visar att många bilägare önskar dela upp betalningen vid en oförutsedd bilreparation och vi är glada att kunna erbjuda den betalningslösningen på allt fler verkstäder. Med mobilbetalning får kunderna friheten att välja hur, var och när de vill betala, säger Erik Hastén

Tanken med mobilbetalningen är också att det ska bli enklare att hämta ut bilen när den är klar.

– Med mobilbetalning slipper både kunderna och verkstaden tänka på betalningen och kan istället fokusera på det som är viktigt, att det blir ett bra kundbemötande och att bilarna tas om hand på bästa sätt, säger Erik Hastén.

Betallösningen finns tillgänglig för Mekonomens kunder i Sverige samt hos utvalda verkstäder i Norge – fråga din Mekonomenverkstad för mer information.

 

Inlagd: Mars 12, 2018