Maxa din laddhybrid eller elbil med tillbehör

Maxa din laddhybrid eller elbil med tillbehör

Att Norge är världsledande när det gäller elbilar är ingen nyhet, men nu börjar det hända saker även i Sverige. Enligt statistik från branschorganisationen BilSweden var supermiljöbilarnas andel av de totala nybilsregistreringarna 4,4 procent under perioden januari till augusti. Det kan jämföras med 3,2 procent under samma period förra året.
– Sverige tillhör de länder i Europa som har högst andel laddbara bilar av nybilsregistreringarna. Under det första halvåret i år kom Sverige på tredje plats i Europa efter Norge och Island när det gäller andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna, säger BilSwedens VD Bertil Moldén i ett pressmeddelande.

 

För att man ska få ut så mycket som möjligt av sin elbil eller laddhybrid gäller det att ha förutsättningarna för att ladda så smidigt som möjligt. Här finns en hel del att tänka på. Först och främst:
– Ska man ladda bilen hemma är det viktigt att se över vad som finns bakom väggen. Konsultera en elektriker som kan se över att alla eldragningar är bra, säger Anna Fägersten, Nordic Manager på Charge Amps.

 

Ofta får man med en portabel laddkabel med sin elbil eller laddhybrid. Den är bra att ha i bakluckan så att man kan ladda överallt, men att köpa en extra kabel som man alltid har hemma eller på jobbet kan underlätta i många situationer. Här ska man bara se till att man väljer rätt kabel.
– Det finns två olika standarder för laddning med hushållsel. Japanska och amerikanska bilar brukar ha typ 1 och europeiska har typ 2, berättar Anna Fägersten.

 

Mekonomen satsar nu på att bygga ut butikssortimentet med elbils- och laddhybridstillbehör och är exklusiv återförsäljare av Charge Amps tillbehör för elbilar till och med sista november i år. Förutom laddkablar kommer man också att kunna välja ett ännu bättre sätt att ladda sin bil: En väggmonterad laddbox. Det betyder snabbare, säkrare och smidigare laddning.
– Det finns många fördelar att ha en fast laddbox hemma och på jobbet. Först och främst kan man ladda snabbare. Eftersom den installeras av en behörig elektriker får man också någon som ser över så att elen fram till laddboxen är bra dragen. Man slipper också ett extramoment när man kommer hem med bilen full av grejer och barn – det är bara att plugga in, säger Anna Fägersten.

 

Laddboxen från Charge Amps är tillverkad i Sverige. Den levereras med 5,5 meter fast kabel och ett uttag under boxen om man till exempel vill koppla in en motorvärmare. Boxen ansluts också via wifi och molntjänsten my.charge.space ingår i 5 år.
– Här får man en hel värld av möjligheter. Bland annat kan man välja att timer-styra sin laddning och enkelt ladda ner all debiteringsgrundande information, säger Anna Fägersten.

 

Filmtips: Få ut mer från din hybrid- eller elbil – så gör du

Produkttips: Här hittar du vårt elbils- och laddhybridssortiment

 

Uppdaterad: April 19, 2024