”Jag kan lägga rådjur i plastlådan där bak”

Det började med tvåhjulsdrivna Ford-bilar, men på senare år har det handlat om fyrhjulsdrivna bilar för Bålstabon Göran Petsén.

– Jag jagar och då är det bra med fyrhjulsdrift, och med högre frigång.

Först betade han av några Toyota Rav-4 och när det för tre år sedan blev dags för bilbyte var Göran Petsén ute efter en Mazda, men en provkörning hos Hyundai ändrade på det.

– Med ix35 kan jag ge mig ut i snö och annat, och det funkar bra. Fyrhjulsdriften gör att man tar sig loss. Sätena är bättre än i Toyotan, och 5 års garanti… ja, det påverkade ju också valet.

 

Och så var det ju det här med jakten.

– Jag får plats med en stor plastlåda där bak. Där kan jag lägga rådjur så det inte blodar ner överallt.

Det märks tydligt att han är nöjd med sin ix35, men han betonar att han varit nöjd med alla sina bilar.

– De har funkat bra. Kanske har jag haft lite tur.

Det har inte heller påverkat negativt att Göran Petsén årligen lämnat in sina bilar på service.

– Och sedan jag köpte Hyundai har jag lämnat in bilen här på Mekonomen i Bålsta, de och bilfirman som säljer Hyundai har ju ett samarbete. Dessutom är det nära hem.

Den här gången är han inne och får hjälp med en krånglande nyckel.

– Ja, jag vill ju inte att nyckeln inte fungerar när jag står där långt ute i skogen. Men, det är ju inte lätt med allt digitalt, och de har satt in en helt ny insats, säger Göran Petsén innan han använder den nu fungerande nyckeln och kör iväg.

goran_petsen_small

Göran Petsén

Ålder: 71 år. Gör: Pensionär med stort jaktintresse. Kör: Hyundai ix35 -12.  

Hyundai ix35 -12

SUV 5-dörrars 2.0 CRDi-R - 4WD, Diesel 184 hk Acceleration 0–100 km/h: 10 sek Toppfart: 194 km/h Förbrukning, blandad körning: 0,6 l/mil Markfrigång: 17 cm Bagage, uppfällt: 591 liter Bagage, nedfällt: 1 436 liter Maxlast: 461 kg Släpvagnsvikt: 2 000 kg
Inlagd: April 15, 2015