Här är 11 av sveriges bästa campingar

Det blir allt mer populärt att besöka campingplatser på sommaren.

När utlandsresor tvingas att ställas in är det allt fler som testar på camping, hemester har blivit ett vedertaget begrepp.

Campingsemester har för väldigt många blivit ett alternativ till utlandsresan under pandemin, men vart ska man åka? Vilken är svergies bästa camping och vilken är sveriges största camping?

Här är ett axplock på 11 campaingar som varit med och slagits om första platsen bland de campingar med högst betyg i Sverige enligt SCR svensk Camping.

 

Apelviken, Varberg

Campingen i Halland erbjuder restauranger, livsmedelsbutik, pool och härliga sandstränder – med endast 1,5 kilometer till mysiga småstaden Varberg. Och gillar du storstadspuls är ju Göteborg bara en timme bort.

Mer info: Klicka här

 

Byske Havsbad, Skellefteå

Som namnet tydligt visar så handlar det om vattennära boende vid Norrlandskusten. Stort utbud av aktiviteter och boenden, samt havsrestaurangen Lanternan, erbjuds besökarna.

Mer info: Klicka här

 

Daftö Camping Resort, Strömstad

Nära Strömstad ligger den femstjärniga campingen Daftö som bland annat kan stoltsera med äventyrsparken Daftöland och pirater! Salta bad, äventyrspool och restauranger finns också. Dessutom går det att uppleva havets botten, och djuren som lever där, i Naturum. En vacker camping på västkusten

Mer info: Klicka här

 

Gustavsviks Resorts, Örebro

En av Europas bästa campingplatser med allt man kan tänka sig i form av modern utrustning och underhållning. Gratis wifi, nyrenoverad galleria, restaurang, pizzeria, glassbar, arkadspel och mycket mer. Och på upplevelsebadet Lost City är äventyret nära.

Mer info: Klicka här

 

Kneippbyn Resort, Visby

Gotlands enda femstjärniga camping ligger endast 3 kilometer söder om Visby. Härliga strövområden kring den här campingen på Gotland och fullt av lek och stoj i sommar- och vattenlandet. 9 vattenrutschkanor, 7 pooler och det RIKTIGA Villa Villekulla är svårslaget!

Mer info: Klicka här

 

Krono Camping Böda Sand, Öland

Böda Sand är en av två femstjärniga campingar på Öland, och den är något alldeles extra. Här finns till exempel ”Bödde & Det Makalösa skeppet” med stor bassäng, bebispool, barnpool, 6 vattenrutschkanor och vraket Makalösa, fyllt med kanoner och skatter. Här finns även golfmöjligheter nära!

Mer info: Klicka här

 

Krono Camping, Lidköping

Gillar du sjöar, mysiga stadskärnor, torgmarknader och evenemang är KronoCamping i Lidköping perfekt för dig. Gå längs Vänern, shoppa i centrum och kolla in Läcköslott. Porslinsfantast? Då är Rörstrands center ett måste med museum, designbutiker och outlets.

Mer info: Klicka här

 

Pite Havsbad, Piteå

Ett av Sveriges absolut mest kända havsbad – och även Sveriges mest nordliga, femstjärniga camping. Här finns alla tänkbara boenden, trådlöst internet, lekland, restaurang, pub med underhållning och sommarbutik för den proviant du kan tänkas behöva.

Mer info: Klicka här

 

Sonjas Camping & Stugor, Löttorp Öland

Lugnt, skönt, härlig natur och mängder av sol – så låter en passande beskrivning på prisbelönta Sonjas Camping & Stugor. Enligt många finns här Ölands bästa sandstränder och på campingområdet hittar du pizzeria, gatukök, kafé, minilivs och poolområde. Gillar du gym och skateboard finns ett aktivitetshus.

Mer info: Klicka här

 

Västervik Resort Lysingsbadet

En charmig camping med boende för alla smaker. Vare sig du gillar hav, skog eller fullt ös så hittar du rätt här. Och när du vill ha något att göra så är det bara att besöka upplevelsebadet med spa & relax, konstgräsplanerna för fotboll, klipporna för fiske eller konstisplanen för skridskoåkning!

Mer info: Klicka här

 

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik

Femstjärnig, helårsöppen, familjevänlig camping på soliga sluttningen vid sjön Västra Silen. Poolområde, relaxavdelning, restaurang och fantastisk natur. Många ledarledda aktiviteter och skulle du vara sugen på vintercamping är det här ett perfekt alternativ. Tips – ta då med skidorna.

Mer info: Klicka här

 

Källa/mer info: SCR Svensk Camping

Uppdaterad: Juni 22, 2022