Många valde att köpa begagnade dieselbilar

Det har varit mycket prat om dieselbilarnas framtid och många har varit oroliga för att deras bilar ska bli svåra att sälja som begagnade. Men nu visar statistik från bilpriser.se att det tvärtom finns ett stort intresse för dieselbilarna. Under andra kvartalet i år såldes 95 151 stycken. Det är 9 370 fler än under samma kvartal förra året och är den högsta siffran för begagnade dieselbilar någonsin i Sverige.

 

Lägst ökning i Stockholms län

 

Dieselförsäljningen ökade mest i Blekinge län och Kronobergs län. Den lägsta ökningen var i Stockholms län. När det gäller begagnade bensinbilar så minskade försäljningen med 2,4 procent under denna period.

– Dieselbilarnas andel av begagnatförsäljningen fortsätter att öka främst på grund av det stora utbudet på marknaden av tre år gamla dieselbilar. Undantaget var i Stockholms län där ökningen var marginell. Här väljer fler elhybridbilar än i andra län. Det kan vara en effekt av debatten om ett förbud av dieselbilar i vissa zoner i Stockholm 2020, säger Henrik Littorin, vd på Bilpriser.se.

 

Populäraste modellerna

 

Den populäraste bilmodellen som begagnatbil under perioden var Volvo V70, en bil som under lång tid toppat statistiken. På andra plats kom Volkswagen Golf följd av Volkswagen Passat, Saab 9-5 och Saab 9-3. Den vanligaste färgen på de bilar som såldes av enligt statistiken grå.

 

Inlagd: Oktober 08, 2018