”De kallar den Racersmurfen”

Audi A6, Volvo V70, Hyundai Santa Fe. Det är några av de stora bilar Jenny Carlsson rattat genom åren men när det var dags för att byta bil igen blev det en drastisk förändring.
– Santa Fen föll sönder och jag hade inte råd med servicen, så efter lite förhandling fick jag den här i utbyte, säger Jenny Carlsson med ett leende.

 

Från stor till liten bil

Att byta till en så liten bil gick inte helt smärtfritt – Jenny är känd bland vännerna för att köra bra. Och stort.
– Jag kan känna mig lite missförstådd i den ibland. Som en ”mamma som inte kan köra bil”. Men jag gillar den, jag har vant mig, skrattar hon.
Och det finns klara fördelar med i10:n.
– Den är billig och den passar för syftet – att åka till fotbollsplanen, skjutsa barnen. Den är lätt att parkera, det går snabbt att spänna fast barnen och man får plats med matkassarna.
Dessutom går servicebesöken på Mekonomen Täby smidigare med i10:an jämfört Santa Fen.

 

"Racersmurfen"

Familjens tre barn gillar också bilen och efter att ha sett det blå nyförvärvet med snö på taket går den nu under namnet ”Racersmurfen”.
– Men vi har inte åkt alla fem i den. Och när vi åkte till Ullared tog vi vår V70. Annars hade barnen inte fått plats på vägen tillbaka…
– Det längsta jag kört med den lilla bilen? Sigtuna, typ.

Jenny Carlsson

Ålder: 38 år. Gör: Musiklärare i Vallentuna. Kör: Hyundai i10 -08.
 

jenny_bil

 

Hyundai i10 -08

4-dörrars 1,1 Acceleration 0–100 km/h: 15,6 sek. Toppfart: 151 km/h. Förbrukning, blandad körning: 0,5 l/mil. Maxlast: 320 kg. Släpvagnsvikt: 700 kg.
Inlagd: Maj 27, 2015