Enklare att fixa bilen – betala när och var du vill

För att fungera optimalt behöver bilar servas regelbundet och nödvändiga reparationer ska utföras så snabbt som möjligt. Ofta är det inga problem, det finns gott om verkstäder som kan göra jobbet. Att betala kan dock vara lite krångligare, speciellt när man vill dela upp betalningen.

Inom e-handeln brukar det ofta finnas flexibla betalningslösningar som är lätta att hantera. Här kan kunder ofta på ett enkelt sätt välja hur och när betalningen ska genomföras. Den fysiska handeln har dock inte kommit lika långt, det är fortfarande manuella kortbetalningar och krångliga kreditprocesser som dominerar.

 

Unik lösning

Mekonomen erbjuder nu en unik lösning som gör det lättare att hantera betalningen till sin verkstad. När en service eller reparation är klar får man som kund ett sms som talar om att man kan hämta sin bil.

I sms:et finns en länk till ett fakturaunderlag och möjligheter till delbetalning via faktura eller direktbetalning via kort eller bank. Betalning eller ansökan om delbetalning sker direkt via länken, man behöver alltså inte krångla med att ladda ner någon mobilapp eller vänta på en manuell kreditprövning som kan ta onödigt lång tid.

– Vi ser i våra konsumentundersökningar att kunderna efterfrågar flexibilitet, mobilitet och enkelhet när det kommer till betalningsförfarandet. Genom betallösningen erhåller kunden ett specificerat fakturaunderlag och kan välja hur och när betalning sker, redan innan de hämtar ut bilen. Samtidigt underlättar det administrationen för våra verkstäder vilket skapar högre tillgänglighet med fler bokningsbara tider för kunderna, säger Wilhelm Nordenfelt, Digital affärsutveckling Mekonomen Group.

 

Tillgängligt för kunderna

 Mekonomens mobila betalning Mpay erbjuder flera nya lösningar för att det ska bli lättare att serva och reparera sin bil. Här finns flera olika betalalternativ och man kan som kund själv välja de som passar bäst.

Med Mpay följer också en digital dokumentation som gör både kostnader och det arbete som utförts tydligt, direkt i mobilen.

Inlagd: Maj 24, 2017