Motorvärmare

Den största delen av motorns slitage sker vid starten. Kan man därför hjälpa motorn med att värmas upp kan mycket vara vunnet. Det är faktiskt så extremt så att 75% av motorns slitage sker vid just starten. Förutom att minska motorns slitage minskar du dessutom din bränsleförbrukning med 24% och de skadliga utsläppen med 74% om du använder en motorvärmare. Så om du också kommit till insikt med att det är dags för en motorvärmare har du kommit helt rätt. Vi på Mekonomen har ett flertal olika varianter och hjälper dig gärna komma igång med din motorvärmare. 

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista
Laddar...
Kampanj

Kontaktvärmare 230V

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 300
1539 kr 1154 kr

Montera motorvärmare

Motorvärmarkropp, intagskabelsats, grenkabelsats och så en kupévärmare. Många gånger är det allt som behövs för en komplett motorvärmare i din bil. Intagskabelsatsen innehåller kabeln från väggen till grillen och vidare från grillen till motorvärmaren. För att installera en kupévärmare så behövs även en grenledningssats, det vill säga en förgrening med kablar som du leder genom torpedväggen och in i passagerarens sittbrunn där du monterar själva kupéuttaget.

Kampanj

Slangvärmare 230V

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 550
3030 kr 2273 kr
Kampanj

Kontaktvärmare 230V

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 300
1475 kr 1106 kr

Så monterar du motorvärmare

Börja med att ta reda på om motorvärmaren är av”blöt” eller ”torr” typ. En blöt värmare innebär att den sitter monterad i bilens kylsystem. Den värmer kylarvätskan och då behöver man tömma ut och helst byta kylarvätskan. Det är enklare att montera en torr värmare, men det ger inte samma effekt eftersom värmaren då ofta sitter monterad utanpå oljetråget på bilen.

Kampanj

Motorvärmare

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 330
1120 kr 840 kr
Kampanj

Motorvärmare

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 550
2250 kr 1688 kr

Att fundera på

Det finns en del att fundera på innan du börjar. Var ska motorvärmaren monteras? Har du alla delar som krävs för att montera en motorvärmare? Finns det alternativa värmare? Om det är en ”blöt” värmare du ska montera, har du då glykol för att fylla kylsystemet efter montering? Är du osäker så kolla in vår tjänst Monterat och klart motorvärmare. Det innebär att du får jobbet gjort i en verkstad - smidigt och bekvämt.

Kampanj

Skarvkabel

 • Tillverkare: Sternhammar
155 kr 116 kr
Kampanj

Monteringsverktyg

 • Tillverkare: DEFA
41 kr 31 kr
Kampanj

Bränslepump

 • Tillverkare: Hitachi
1145 kr 859 kr
Kampanj

Motorvärmare

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 550
6255 kr 4691 kr
Kampanj

Motorvärmare

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 500
3013 kr 2260 kr
Kampanj

MultiCharger 1205 Flex

 • Tillverkare: DEFA
2058 kr 1544 kr
Kampanj

Defa MultiCharger 1210 Flex

 • Tillverkare: DEFA
2839 kr 2129 kr
Visa som

Artiklar 25-36 av 1676

Sida
per sida

Förutom att minska motorns slitage brukar man också uppskatta det till att man minskar sin bränsleförbrukning med 24% och de skadliga utsläppen med 74% när man använder sig av en motorvärmare. Vi på Mekonomen hjälper dig gärna med ditt köp av motorvärmare; oavsett om du köper för att installera själv eller om du vill boka in en tid på någon av våra verkstäder. En ny motorvärmare kommer med säkerhet vara något som både din motor, plånbok och vår allas miljö kommer att tacka dig för att du investerat i.

Motorvärmaren – snäll mot miljö, motor och plånbok

Motorvärmaren är en amerikansk innovation som uppfanns 1947 men som sedan dess, precis som allt annat, har uppdaterats i takt med nya rön och idéer och ser såklart idag annorlunda ut mot vad de gjorde för cirka 70 år sedan. Förr monterades motorvärmaren i topplocket medan den idag oftast sitter i nära anslutning till din bils kylsystem eller oljetråg.

Det finns två typer av motorvärmare som du hittar hos oss. Det är dels bränsledrivna motorvärmare och elektriska motorvärmare. Oavsett vilken typ av motorvärmare du väljer så kommer det att vara en bra investering, inte minst för miljön. En bil med en varm motor drar även avsevärt mycket mindre bensin är en kall och den släpper som sagt ut mindre farliga utsläpp om den fått värmas upp innan du startar för att direkt köra iväg. Slitaget på motorn blir generellt också mindre.

Motorvärmaren behöver ström från ett eluttag och med hjälp av en timer kan du enkelt bestämma när motorvärmaren ska starta uppvärmningen, så motorn hinner bli varm till avfärd. Du kommer märka resultat direkt vid första användning av din nya motorvärmare eftersom bilen inte alls kommer att gå på lika högt varvtal när den är nystartad en kall vintermorgon.

Köp din motorvärmare online på Mekonomen.se

Vi tycker att det ska vara lätt att köpa en motorvärmare och genom vår smarta filtreringsfunktion så kan du fylla i ditt registreringsnummer och därefter få fram bara de motorvärmare som passar till just din bil. Du kan sen också läsa på vid varje specifik motorvärmare om den behöver några ytterligare kompletteringsprodukter för att fungera smärtfritt direkt den levererats hem. Skulle du ha frågor eller funderingar kan du såklart också kontakta oss via Kundtjänst eller besöka en butik eller verkstad.