Oljepump

Här på Mekonomen.se hittar du prisvärda och kvalitetssäkrade reservdelar och tillbehör till bilen från välkända varumärken. Om oljepumpen skulle gå sönder kan motorn ta skada och därför är det viktigt att ersätta bilens dåliga oljepump snabbt ifall den skulle gå sönder. Oljepumpen har till uppgift att dels pressa fram olja till motorn så att den smörjs kontinuerligt men också för att säkerställa att motorn håller rätt temperatur. Om det är dags för ny oljepump kan du beställa en med fri frakt och snabb leverans från oss.

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista

Byt ut en dålig oljepump direkt

Om bilens oljepump inte längre fungerar som den ska är det viktigt att byta den direkt. Oljepumpen förser motorn med olja vilket ser till att motorn hela tiden är smörjd och fungerar som den ska. Men det är också olja som oljepumpen pressar fram som ser till att motorn håller rätt temperatur. Men en söndrig oljepump kan alltså tillförseln av olja till motorn bli fel och du riskerar dels överhettning eller att motorn skär sig. Vilket kommer innebära väldigt mycket större jobb än att bara byta ut oljepumpen innan det är för sen. Med vår filtreringsfunktion hjälper vi dig också att hitta en oljepump som passar just din bil och du kan tryggt och säkert beställa hem den med våra snabba leveranser.

Köp oljepump och andra bildelar online

Oljepumpen är en väldigt viktig del i hela motorns system och även om det hör till ovanligheterna att oljepumpen går sönder är det viktigt att man snabbt åtgärdar problem om olyckan skulle vara framme. Att köra vidare med en söndrig oljepump kan få större och mer kostsamma konsekvenser längre fram. Det man kan hålla utkik efter själv är exempelvis:


  • Reducerat oljetryck
  • Ökad motortemperatur
  • Bullrande ljud

Eftersom att det är oljepumpen som styr oljetrycket är detta en av varningsflaggorna att hålla reda på. Precis som alltid när oljelampan lyser är det viktigt att så snabbt som möjligt stänga av bilen och felsöka problemet. Oljan som pressas fram hjälper också till att hålla rätt temperatur på motorn. Så börjar varningslampan för hög motortemperatur blinka kan detta också vara något att kontrollera. Mer sällsynt är att det börjar låta och skramla, men har något gått sönder kan detta också vara en signal att leta efter. Precis som alltid ska man vara uppmärksam på ljud man inte hört tidigare. 


Alla reservdelar på samma ställe

På Mekonomen.se har vi samlat allt du behöver till bilen och oavsett vilken typ av reservdelar du letar efter så ska du kunna räkna med att hitta det här hos oss. Vi har ett stort sortiment av reservdelar och oljepumpar är bara en liten del av allt det som finns i vår stora webbshop. Genom att titta runt i alla våra kategorier hittar du allt du kan tänka dig till bilen. För alla reservdelar som är unika för en viss typ av modell eller märke har vi också utvecklat vår smarta filtreringsfunktion som gör att du kan fylla i din bils registreringsnummer och därefter få sorterat fram endast de produkter som passar till just Er bil. På så sätt kan du som kund alltid känna dig trygg och säker i ditt köp även om du kanske inte själv är expert på reservdelar till bilar och fordon.