Bromsvätska

För att dina bromsar ska fungera korrekt och optimalt är det också viktigt att bilen har rätt nivå av bromsvätska. Det är också viktigt att bromsvätskan byts ut vid jämna mellanrum. Man brukar prata om vid 3000 mil eller vartannat år om man inte kommer upp i miltalen under den perioden. Här på Mekonomen.se har vi ett stort utbud av bromsvätskor och våra verkstäder erbjuder såklart också hjälp med utbytet om du önskar det.

Stort utbud av bromsvätska

När du behöver bromsvätska till din bils bromssystem är det en perfekt start att sätta dig ner och surfa in på Mekonomen.se. Här har vi nämligen ett brett utbud av bromsvätskor av olika typ och från olika, välkända, varumärken. När du byter ut din bromsvätska är det viktigt att du har en bromsvätska som passar till just din bil och som vanligt är det därför en bra start att fylla i ditt registreringsnummer i våran sökruta för att få fram en optimerad filtrering som bara presenterar de bromsvätskor som passar till just din bil.

Därför är bromsvätskan så viktig

Att ha rätt nivå på bromsvätska är viktigt för att bilens bromsar ska fungera optimalt. Bromsvätskan pressas till bromscylindrarna som i sin tur trycker bromsbeläggen mot bromsskivan. Bromsvätskan smörjer även packningarna och andra ytor i det hydrauliska bromssystemet. Man kan förklara det som att Bromsvätskan bidrar till funktionen som gör att man kan genomföra en sakta och kontrollerad inbromsning när du väl trycker på bromspedalen. Bromsvätskan aktiverar helt enkelt den kraft som bildas när du trycker på bromspedalen och för sedan över denna kraften till själva hjulet som kan bromsas in.

Byte av bromsvätska

Det är generellt inget komplicerat arbete att byta bromsvätska men det tar tid och är ofta ett smutsigt arbete. Att köpa ny bromsvätska är ingen stor kostnad och här på Mekonomen.se har vi ett brett utbud av bra produkter till konkurrenskraftiga priser. Ska man byta bromsvätskan själv är det dock viktigt att man också har bra verktyg för att klara av arbetet. När man ska byta bromsvätskan krävs det nämligen att man gör det på korrekt sätt. Det första steget är att dränera och tömma ut den gamla bromsvätskan. Till detta kan du exempelvis använda en tryckblödare som är ett bra och relativt billigt verktyg att införskaffa. Om du vill använda vakuummetoden behöver du en vakuumpump som passar bredden på bilens huvudcylinder.

Ett tips är också att ha en domkraft som gör det lättare att komma åt vid varje broms. När du byter bromsvätska är det också bra att ha hjälp av någon som trycker ner bromspedalen, så var gärna två personer när ni gör arbetet.

Vi hjälper dig gärna

Känner du dig inte trygg i att göra det själv ska du såklart vända dig till någon av våra verkstäder istället och boka in en tid. Vi på Mekonomen hjälper dig gärna med bytet av bromsvätska och ser såklart till så att din bromsfunktion blir perfekt igen.