Högtryckstvätt

Med en bra högtryckstvätt kan du enkelt och effektivt rengöra det flesta okänsliga material. Det är dock viktigt att arbeta försiktigt med den så att du inte förstör en yta som inte kan tåla det höga trycket. Fördelarna med en högtryckstvätt är många och framförallt så kommer du att spara in väldigt mycket tid jämför med att arbete med borste, hink och vatten. Det gäller allt från att rengöra garageuppfarten, carporten eller de delar av din bil som kan tåla belastningen.

Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Pris
Tillverkare
Visa som

Artiklar 13-24 av 36

Sida
per sida

Till bilen och hemmet

En högtryckstvätt kan du använda till många saker, men framförallt till biltvätten. Att kunna spola av bilen i högtryck gör att du snabbt och smidigt får bort smuts, även på de mer svåråtkomliga områdena. Förutom till biltvätten kan du även använda högtryckstvätten till trädgårdsmöblerna, altanen eller till och med till din husfasad. Det finns olika modeller av högtryckstvättar, du hittar flera hos oss.

HD 5/11 P Plus

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:7605 kr
Ej medlem:8450 kr

K 7 Premium Full Control Plus Flex

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:6569 kr
Ej medlem:7299 kr

Olika munstycken

Hos oss hittar du många bra högtryckstvättar och dessutom bra munstycken till dessa. I många av våra modeller ingår flera olika munstycken, exempelvis tvättborste, skummunstycke och spolrör. För att göra bilen extra fin kan du köpa till tvätt och schampo, som avfettning, bilschampo och motortvätt. Spola bilen ren från damm och smuts med din högtryckstvätt, tvätta därefter med medel och svamp och avsluta sedan med avspolning.

K 7 Full Control Plus Flex

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:5306 kr
Ej medlem:5895 kr

K 5 Premium Full Control Plus Flex

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:4949 kr
Ej medlem:5499 kr

Tillbehör

Om du redan har en högtryckstvätt så kanske du behöver komplettera med nya munstycken. När det kommer till själva biltvätten så är det vanligt att man glömmer bort att tvätta undersidan av bilen. Istället för att kräla sig in under bilen kan du istället använda högtryckstvätten. Tillsätt bara en underredstvätt, dessa hittar du hos oss. Vi har även andra smarta tillbehör och redskap för bilen.

K 5 Full Control Flex Home Wood

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:4136 kr
Ej medlem:4595 kr

K 5 Full Control Flex

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:3596 kr
Ej medlem:3995 kr

K 4 Premium Full Control Home Wood

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:3416 kr
Ej medlem:3795 kr

K 4 Premium Full Control

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:2876 kr
Ej medlem:3195 kr

K 4 Full Control Home Wood

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:2966 kr
Ej medlem:3295 kr

K 3 Premium Full Control Home T150

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:2156 kr
Ej medlem:2395 kr

K 2 Premium Full Control

 • Tillverkare: Kärcher
Klubbpris:1439 kr
Ej medlem:1599 kr
Klubbpris:1889 kr
Ej medlem:2099 kr
Visa som

Artiklar 13-24 av 36

Sida
per sida

Använd din högtryckstvätt med omsorg

Det viktigaste vi först och främst måste konstatera är att högtryckstvättar bör användas med omsorg då de ger ifrån sig en smal och kraftig vattenstråle. Om du använder en högtryckstvätt på fel sätt kan vattentrycket orsaka allvarliga skador på människor, djur och föremål. Det är därför viktigt att konstatera att högtryckstvätten inte är någon quick-fix på alla dina rengöringsbekymmer. Ibland lämpar det sig absolut bättre med bara en hink med vatten och en borste. Dessa mer klassiska rengöringsprodukter hittar ni såklart också hos oss på Mekonomen.

Välja rätt högtryckstvätt?

Även om det som sagt inte går att använda högtryckstvätten till allt kommer du alltid att möta utmaningar där det är av stor nytta att han en högtryckstvätt till hands. Vissa typer av fläckar och smuts kommer du helt enkelt inte att kunna få bort på annat sätt och vid arbete med större ytor kommer högtryckstvätten att bespara dig massvis med tid och energi.

Det finns dock en del att tänka på inför att du ska välja vilken högtryckstvätt som passar bäst in i just din vardag.

Fokus på flexibilitet eller är du bara ute efter högt tryck?

Självklart har alla högtryckstvättar ett förhållandevis högt tryck. Klart högre än det du någonsin kan få ut genom en vattenslang till exempel. Men det skiljer sig ändå år från modell till modell. En bra början är därför att fundera kring om det är ett extremt högt vattentryck du behöver? Eller om du kan klara dig på en lite lägre kapacitet. Detta betyder nämligen oftast att du istället kan få en lite smidigare maskin som är enklare att hantera och därmed erbjuder en större flexibilitet.

Komma åt både vatten och el

För att en högtryckstvätt ska fungera krävs både inkopplat vatten och inkopplad el. Det kan däremot vara av vikt att ha en sladdlängd på högtryckstvätten som matchar dina behov. Försök att föreställa dig vilka platser du framförallt kommer att använda högtryckstvätten på och hur tillgången därifrån är till både ditt vattenutkast och närmsta eluttag.

Ska det vara med kemtank eller inte?

Om du ofta rengör med exempelvis schampo eller andra kemikalier kan det vara en bra idé att köpa en högtryckstvätt med inbyggd kemtank. Då kan du koppla på dina kemikalier direkt i rengörandet via högtryckstvätten och slipper proceduren med att stå och tillföra detta för hand vid sidan av.

Avslutningsvis kan vi konstatera att högtryckstvätt är enkel att använda och hantera men att den kräver försiktighet. Koppla på vatten till din högtryckstvätt, koppla in sladden i eluttaget och ställ in vilket tryck du vill ha. Därefter är det bara att börja rengöra. Har du frågor om högtryckstvättar är det såklart bara att höra av dig till oss på Mekonomen för vägledning fram till vilken högtryckstvätt som passar bäst till just dina behov.