Motorvärmare

Den största delen av motorns slitage sker vid starten. Kan man därför hjälpa motorn med att värmas upp kan mycket vara vunnet. Det är faktiskt så extremt så att 75% av motorns slitage sker vid just starten. Förutom att minska motorns slitage minskar du dessutom din bränsleförbrukning med 24% och de skadliga utsläppen med 74% om du använder en motorvärmare. Så om du också kommit till insikt med att det är dags för en motorvärmare har du kommit helt rätt. Vi på Mekonomen har ett flertal olika varianter och hjälper dig gärna komma igång med din motorvärmare. 

Hitta delar till min bil!

Välj bil i lista
Laddar...

Motorvärmare Defa SafeStart 411253

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 600 W
Medlemspris:963 kr
Ej medlem:1070 kr

Montera motorvärmare

Motorvärmarkropp, intagskabelsats, grenkabelsats och så en kupévärmare. Många gånger är det allt som behövs för en komplett motorvärmare i din bil. Intagskabelsatsen innehåller kabeln från väggen till grillen och vidare från grillen till motorvärmaren. För att installera en kupévärmare så behövs även en grenledningssats, det vill säga en förgrening med kablar som du leder genom torpedväggen och in i passagerarens sittbrunn där du monterar själva kupéuttaget.

Motorvärmare Defa SafeStart 411248

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 820 W
Medlemspris:1043 kr
Ej medlem:1159 kr

Motorvärmare Defa SafeStart 411597

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 550 W
Medlemspris:1060 kr
Ej medlem:1177 kr

Så monterar du motorvärmare

Börja med att ta reda på om motorvärmaren är av”blöt” eller ”torr” typ. En blöt värmare innebär att den sitter monterad i bilens kylsystem. Den värmer kylarvätskan och då behöver man tömma ut och helst byta kylarvätskan. Det är enklare att montera en torr värmare, men det ger inte samma effekt eftersom värmaren då ofta sitter monterad utanpå oljetråget på bilen.

Motorvärmare Defa SafeStart 411591

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 550 W
Medlemspris:1071 kr
Ej medlem:1190 kr

MultiCharger 1x20A

 • Tillverkare: DEFA
Medlemspris:4798 kr
Ej medlem:5331 kr

Att fundera på

Det finns en del att fundera på innan du börjar. Var ska motorvärmaren monteras? Har du alla delar som krävs för att montera en motorvärmare? Finns det alternativa värmare? Om det är en ”blöt” värmare du ska montera, har du då glykol för att fylla kylsystemet efter montering? Är du osäker så kolla in vår tjänst Monterat och klart motorvärmare. Det innebär att du får jobbet gjort i en verkstad - smidigt och bekvämt.

Motorvärmare Defa SafeStart 413795

 • Tillverkare: DEFA
 • Nominell effekt: 550 W
Medlemspris:1886 kr
Ej medlem:2095 kr
Medlemspris:1569 kr
Ej medlem:1744 kr
Medlemspris:1481 kr
Ej medlem:1645 kr
Medlemspris:1946 kr
Ej medlem:2163 kr
Medlemspris:2157 kr
Ej medlem:2396 kr
Medlemspris:6026 kr
Ej medlem:6695 kr
Medlemspris:1365 kr
Ej medlem:1516 kr
Visa som

Artiklar 25-36 av 1841

Sida
per sida

Förutom att minska motorns slitage brukar man också uppskatta det till att man minskar sin bränsleförbrukning med 24% och de skadliga utsläppen med 74% när man använder sig av en motorvärmare. Vi på Mekonomen hjälper dig gärna med ditt köp av motorvärmare; oavsett om du köper för att installera själv eller om du vill boka in en tid på någon av våra verkstäder. En ny motorvärmare kommer med säkerhet vara något som både din motor, plånbok och vår allas miljö kommer att tacka dig för att du investerat i.

Motorvärmaren – snäll mot miljö, motor och plånbok

Motorvärmaren är en amerikansk innovation som uppfanns 1947 men som sedan dess, precis som allt annat, har uppdaterats i takt med nya rön och idéer och ser såklart idag annorlunda ut mot vad de gjorde för cirka 70 år sedan. Förr monterades motorvärmaren i topplocket medan den idag oftast sitter i nära anslutning till din bils kylsystem eller oljetråg.

Det finns två typer av motorvärmare som du hittar hos oss. Det är dels bränsledrivna motorvärmare och elektriska motorvärmare. Oavsett vilken typ av motorvärmare du väljer så kommer det att vara en bra investering, inte minst för miljön. En bil med en varm motor drar även avsevärt mycket mindre bensin är en kall och den släpper som sagt ut mindre farliga utsläpp om den fått värmas upp innan du startar för att direkt köra iväg. Slitaget på motorn blir generellt också mindre.

Motorvärmaren behöver ström från ett eluttag och med hjälp av en timer kan du enkelt bestämma när motorvärmaren ska starta uppvärmningen, så motorn hinner bli varm till avfärd. Du kommer märka resultat direkt vid första användning av din nya motorvärmare eftersom bilen inte alls kommer att gå på lika högt varvtal när den är nystartad en kall vintermorgon.

Köp din motorvärmare online på Mekonomen.se

Vi tycker att det ska vara lätt att köpa en motorvärmare och genom vår smarta filtreringsfunktion så kan du fylla i ditt registreringsnummer och därefter få fram bara de motorvärmare som passar till just din bil. Du kan sen också läsa på vid varje specifik motorvärmare om den behöver några ytterligare kompletteringsprodukter för att fungera smärtfritt direkt den levererats hem. Skulle du ha frågor eller funderingar kan du såklart också kontakta oss via Kundtjänst eller besöka en butik eller verkstad.