Monterat och klart Mekonomen vinter 2020/2021n

Klarar dina vinterdäck en blixthalka?

Nu är det hög tid för alla bilister att byta till vinterdäck. I norra Sverige har det varit aktuellt sedan ett bra tag. Men vet du om dina däck är tillräckligt säkra? Just nu kan du köpa nya vinterdäck inkl. montering till paketpris hos Mekonomen.

Dubb- eller dubbfritt?

För Magnus Blommé, bilexpert på Mekonomen, är valet av vinterdäck en viktig fråga. – Tänk efter noga var och hur du kör inför bytet till vinterdäck, påpekar Magnus. Kör du oftast på torr, blöt, moddig eller isbelagd väg? Dubbfria däck är ett måste i vissa svenska stadsdelar, och antalet gator med dubbdäcksförbud väntas öka. De flesta moderna bilar som körs i mellersta och södra Sverige klarar sig också bra utan dubb. Men om din bil saknar säkerhetssystem såsom anti-sladd och anti-spinn samt om du bor i landets norra delar bör du absolut byta till dubbdäck.

Monterat och klart

Monterat & Klart - produkt och montering till tryggt paketpris

För att hjälpa alla kunder som vill rusta sina bilar inför hösten har Mekonomen en smart tjänst; Monterat & Klart. Du kan köpa extraljus, backljus, däck eller motorvärmare inklusive montering till ett fast pris. 

Här kan du se olika produkter som du kan köpa just nu hos Mekonomen - Monterat & Klart!